GARRÍ AL FORN
GARRÍ AL FORN
Un
plat tradicional de Castella que s’ha fet un forat a les nostres taules en els
sopars o dinars d’aquestes festes.
INGREDIENTS:
ü Un
garrí de menys de 5 kg .
ü Sal
gruixuda
ü Fulles
de llorer
ü Branques
sense fulles de llorer
ü 1
cabeça d’alls
ü Llard
de porc
ü Una
llauna de cervesa
ü Un
got de vi
ü Farigola,
romaní i julivert.
ELABORACIÓ:
Preescalfeu
el forn a 180º. Desfeu la mantega de porc a foc lent,
afegiu-hi la cervesa i el vi, i retireu-ho del foc.
Matxuqueu
en un morter, 6 o 7 fulles de llorer, la cabeça d’alls, la sal gruixuda, la
farigola, el romaní i el julivert i afegiu-ho a la mantega fosa.
Poseu
les branques de llorer al fons de la safata de forn. Pinteu el garrí amb el preparat anterior per
dins i per fora i poseu-lo a la safata del forn amb la pell a sota. Afegiu la resta del preparat d’herbes i
líquids al fons de la safata.
Coeu
el garrí en aquesta posició durant 1 hora, remullant-lo de tant en tant amb el
suc de la safata. Gireu-lo, punxeu-li la
pell amb una agulla gruixuda i coeu-lo uns ¾ d’hora més, tot remullant-lo de
tant en tant amb el seu suc. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
SI el
garrí està cuit, i la pell no està prou daurada, podeu gratinar-lo una estona i
aconseguireu que us quedi la pell daurada i cruixent.
És
important punxar la pell perquè vagi traient l’aigua i els greixos.
En
molt llocs és costum pintar el garrí amb el preparat d’herbes 12 o 24 hores
abans de coure’l, però a mi no em sembla que calgui. Abans de coure’l emboliqueu-li les orelles i
la cua amb una mica de paper de plata perquè no es cremin.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada