GARRÍ AL FORN


 GARRÍ AL FORN



Un plat tradicional de Castella que s’ha fet un forat a les nostres taules en els sopars o dinars d’aquestes festes.

INGREDIENTS:

ü  Un garrí de menys de 5 kg.
ü  Sal gruixuda
ü  Fulles de llorer
ü  Branques sense fulles de llorer
ü  1 cabeça d’alls
ü  Llard de porc
ü  Una llauna de cervesa
ü  Un got de vi
ü  Farigola, romaní i julivert.

ELABORACIÓ:

Preescalfeu  el forn a 180º.  Desfeu la mantega de porc a foc lent, afegiu-hi la cervesa i el vi, i retireu-ho del foc.
Matxuqueu en un morter, 6 o 7 fulles de llorer, la cabeça d’alls, la sal gruixuda, la farigola, el romaní i el julivert i afegiu-ho a la mantega fosa.
Poseu les branques de llorer al fons de la safata de forn.  Pinteu el garrí amb el preparat anterior per dins i per fora i poseu-lo a la safata del forn amb la pell a sota.  Afegiu la resta del preparat d’herbes i líquids al fons de la safata.
Coeu el garrí en aquesta posició durant 1 hora, remullant-lo de tant en tant amb el suc de la safata.  Gireu-lo, punxeu-li la pell amb una agulla gruixuda i coeu-lo uns ¾ d’hora més, tot remullant-lo de tant en tant amb el seu suc. I ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

SI el garrí està cuit, i la pell no està prou daurada, podeu gratinar-lo una estona i aconseguireu que us quedi la pell daurada i cruixent.
És important punxar la pell perquè vagi traient l’aigua i els greixos.
En molt llocs és costum pintar el garrí amb el preparat d’herbes 12 o 24 hores abans de coure’l, però a mi no em sembla que calgui.  Abans de coure’l emboliqueu-li les orelles i la cua amb una mica de paper de plata perquè no es cremin.

Comentaris

Les més populars