CARGOLS A L’OPORTO
CARGOLS A L’OPORTO
Una recorrent
forma de cuinar aquesta meravella de la natura que són els cargols.
INGREDIENTS:
ü 1 kg . de
cargols vius
ü Oli
d’oliva
ü 2
gots grans de vi d’Oporto
ü Sal i pebre.
ELABORACIÓ:
Poseu
els cargols en una llauna de les de fer cargols a la llauna. Mireu que estiguin posats amb l’obertura de
la closca tocant la llauna.
Empolsineu-los amb força sal i pebre.
Ruixeu-los amb una mica d’oli i poseu la llauna damunt d’un foc
mitjà. Coeu-los així uns 5 minuts
aproximadament, fins que veieu que s’ha reduït el suc que treuen els
cargols. Aboqueu-hi al damunt el vi
d’Oporto i remeneu els cargols. Coeu-ho
tot plegat, remenant de tant en tant, fins que l’Oporto hagi reduït i tingui
una textura de caramel. Tot plegat,
aproximadament uns 10 minuts més.
Traieu-los del foc i ja es poden servir.
RECOMANACIONS:
Es
poden servir en la mateixa llauna. És
recomanable menjar-los calents. Si no
disposeu de llaunes per a fer cargols, podeu fer servir una paella de les de
ferro.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada