CARGOLS A L’OPORTO


CARGOLS A L’OPORTO


Una recorrent forma de cuinar aquesta meravella de la natura que són els cargols.

INGREDIENTS:

ü  1 kg. de cargols vius
ü  Oli d’oliva
ü  2 gots grans de vi d’Oporto
ü  Sal  i pebre.

 ELABORACIÓ:

Poseu els cargols en una llauna de les de fer cargols a la llauna.  Mireu que estiguin posats amb l’obertura de la closca tocant la llauna.  Empolsineu-los amb força sal i pebre.  Ruixeu-los amb una mica d’oli i poseu la llauna damunt d’un foc mitjà.  Coeu-los així uns 5 minuts aproximadament, fins que veieu que s’ha reduït el suc que treuen els cargols.  Aboqueu-hi al damunt el vi d’Oporto i remeneu els cargols.  Coeu-ho tot plegat, remenant de tant en tant, fins que l’Oporto hagi reduït i tingui una textura de caramel.  Tot plegat, aproximadament uns 10 minuts més.  Traieu-los del foc i ja es poden servir.

 RECOMANACIONS:

Es poden servir en la mateixa llauna.  És recomanable menjar-los calents.  Si no disposeu de llaunes per a fer cargols, podeu fer servir una paella de les de ferro.


Comentaris

Les més populars