CRUIXENTS D’IBÈRIC AMB SOPA DE MONGETES DEL GANXET


CRUIXENTS D’IBÈRIC AMB SOPA DE MONGETES DEL GANXET


Si la botifarra amb mongetes és sens dubte un dels nostres plats més emblemàtics, podem jugar amb altres parts del porc i d’altres textures per a aconseguir grans plats.

INGREDIENTS:

ü  250 gr. (per persona) de mongetes del ganxet cuites
ü  1 ceba
ü  2 fulles de llorer
ü  Una cullerada de pebre negre en grans
ü  Un tall de cansalada ibèrica
ü  Una botifarra negre
ü  Uns talls de pernil (millor ibèric)

ELABORACIÓ:

Poseu un pot al foc amb aigua, una mica de sal, el pebre, la ceba , el llorer i el tall de cansalada i coeu-lo tot plegat fins que la cansalada estigui cuita.
Depenent de la mida del tall trigarà més o menys.
Traieu la cansalada de l’aigua i reserveu l’aigua de la cocció.
Per fer la sopa, poseu les mongetes en un cassó i tritureu-les, afegint-hi l’aigua de coure la cansalada, tenint en compte d’afegir-hi només la necessària per a obtenir la cremositat que desitgeu.
Escalfeu-la i rectifiqueu de sal i pebre.
Per fer el cruixent de pernil, escalfeu-lo en una paella o en un forn fins que estigui cruixent i reserveu-lo.
En el moment de servir el plat, prepareu una paella o una planxa força calenta,
Talleu els daus de cansalada a la mida que vulgueu i marqueu-los per totes les bandes  fins que estiguin cruixents, feu el mateix amb la botifarra negre i per acabar poseu la sopa als plats de servei i per damunt la cansalada, la botifarra i els cruixent de pernil.

 RECOMANACIONS:

Unes làmines de parmesà per damunt i un raig d’un bon oli, acabarà de donar al plat un toc de genialitat.

Comentaris

Les més populars