CRUIXENTS D’IBÈRIC AMB SOPA DE MONGETES DEL GANXET
CRUIXENTS D’IBÈRIC AMB SOPA DE MONGETES DEL GANXET
Si la botifarra amb mongetes és sens
dubte un dels nostres plats més emblemàtics, podem jugar amb altres parts del
porc i d’altres textures per a aconseguir grans plats.
INGREDIENTS:
ü 250 gr. (per persona) de
mongetes del ganxet cuites
ü 1 ceba
ü 2 fulles de llorer
ü Una cullerada de pebre negre en
grans
ü Un tall de cansalada ibèrica
ü Una botifarra negre
ü Uns talls de pernil (millor
ibèric)
ELABORACIÓ:
Poseu un pot al foc amb aigua, una mica
de sal, el pebre, la ceba , el llorer i el tall de cansalada i coeu-lo tot
plegat fins que la cansalada estigui cuita.
Depenent de la mida del tall trigarà més
o menys.
Traieu la cansalada de l’aigua i
reserveu l’aigua de la cocció.
Per fer la sopa, poseu les mongetes en
un cassó i tritureu-les, afegint-hi l’aigua de coure la cansalada, tenint en
compte d’afegir-hi només la necessària per a obtenir la cremositat que
desitgeu.
Escalfeu-la i rectifiqueu de sal i
pebre.
Per fer el cruixent de pernil,
escalfeu-lo en una paella o en un forn fins que estigui cruixent i reserveu-lo.
En el moment de servir el plat, prepareu
una paella o una planxa força calenta,
Talleu els daus de cansalada a la mida
que vulgueu i marqueu-los per totes les bandes
fins que estiguin cruixents, feu el mateix amb la botifarra negre i per
acabar poseu la sopa als plats de servei i per damunt la cansalada, la
botifarra i els cruixent de pernil.
RECOMANACIONS:
Unes làmines de parmesà per damunt i un
raig d’un bon oli, acabarà de donar al plat un toc de genialitat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada