LLENTIES A LA MARINERA
LLENTIES A LA MARINERA
Sens dubte les llenties
son els llegums més ignorats de tots,
mentre a tots els llibres de cuina es fàcil trobar receptes de cigrons o de
mongetes, les receptes de llenties son molt poques, i en general les dites populars
ens les deixen sempre malament, malgrat ser un aliment important dins la dieta
mediterrània, amb moltes qualitats alimentàries.
Avui donarem una altra
visió d’aquest llegum per demostrar que el seu sabor lliga tant amb la carn com
amb el peix.
INGREDIENTS:
ü Llenties
ü 1
ceba mitjana
ü 1
tomàquet
ü 1
Sèpia mitjana
ü 1
Calamar
ü 1
grapat de petxines
ü 2
o 3 gambes petites
ü 1
copa de vi blanc sec
ü una
fulla de llorer
ü una
branqueta de romaní
ü Oli,
sal, pebre i julivert
ELABORACIÓ:
En
primer lloc posarem a coure les llenties amb aigua amb sal, les posarem amb
l’aigua freda després de rentar-les
(segons la varietat de llenties les tindrem en remull abans de coure).
Mentre
es couen les llenties, en una cassola fregirem una mica les gambes i les
reservarem. En un pot, courem al vapor
les petxines i també les reservarem.
Després
a la mateixa cassola que hem cuit les gambes i aprofitant l’oli, fregirem la
ceba, tallada molt petita, un cop estigui cuita, hi tirarem la sèpia , els
calamars també tallats a daus, el
llorer, el romaní i el julivert
picat. Ho courem tot uns 5 minuts.
Un cop
cuit tirarem el vi i ho deixarem reduir,
després hi tirarem el tomàquet, també tallat molt petit, ho remenarem hi
tirarem les gambes i les petxines, deixant coure fins que el tomàquet estigui cuit, rectificarem la sal i el pebre.
Per
últim afegirem un mica de l’aigua de bullir les llenties per que tingui una miqueta de suc i les llenties cuites i escorregudes. Deixarem
coure tot plegat uns cinc minuts perquè s’ajuntin tots els sabors i es pot
menjar. Bon profit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada