LLENTIES A LA MARINERA


LLENTIES A LA MARINERA



Sens dubte les llenties son els llegums  més ignorats de tots, mentre a tots els llibres de cuina es fàcil trobar receptes de cigrons o de mongetes, les receptes de llenties son molt poques, i en general les dites populars ens les deixen sempre malament, malgrat ser un aliment important dins la dieta mediterrània, amb moltes qualitats alimentàries.
Avui donarem una altra visió d’aquest llegum per demostrar que el seu sabor lliga tant amb la carn com amb el peix.
INGREDIENTS:
ü  Llenties
ü  1 ceba mitjana
ü  1 tomàquet
ü  1 Sèpia mitjana
ü  1 Calamar
ü  1 grapat de petxines
ü  2 o 3 gambes petites
ü  1 copa de vi blanc sec
ü  una fulla de llorer
ü  una branqueta de romaní
ü  Oli, sal,  pebre i julivert

ELABORACIÓ:

En primer lloc posarem a coure les llenties amb aigua amb sal, les posarem amb l’aigua freda  després de rentar-les (segons la varietat de llenties les tindrem en remull abans de coure).
Mentre es couen les llenties, en una cassola fregirem una mica les gambes i les reservarem. En un pot,  courem al vapor les petxines i també  les reservarem.
Després a la mateixa cassola que hem cuit les gambes i aprofitant l’oli, fregirem la ceba, tallada molt petita, un cop estigui cuita, hi tirarem la sèpia , els calamars també tallats a daus, el  llorer, el romaní  i el julivert picat.  Ho courem tot uns 5 minuts.
Un cop cuit tirarem el  vi i ho deixarem reduir, després hi tirarem el tomàquet, també tallat molt petit, ho remenarem hi tirarem les gambes i les petxines, deixant coure fins que el tomàquet estigui  cuit, rectificarem la sal i el pebre.
Per últim afegirem un mica de l’aigua de bullir les llenties per que  tingui una miqueta de suc i  les llenties cuites i escorregudes. Deixarem coure tot plegat uns cinc minuts perquè s’ajuntin tots els sabors i es pot menjar.  Bon profit.

Comentaris

Les més populars