VOLCÀ DE VERDURES


VOLCÀ DE VERDURES




Una divertida presentació per uns productes de temporada

INGREDIENTS: (per persona)

  •          1 patata gran
  •            Una cullerada de samfaina
  •            Un ou
  •           Formatge ratllat
  •       Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Prepareu samfaina amb pebrot verd, pebrot vermell, albergínia, carbassó, ceba i tomàquet, i reserveu-la.
Bulliu la patata amb pela, i quan estigui cuita, peleu-la i aixafeu-la amb una forquilla, rectifiqueu de sal i pebre i barregeu-hi una mica d’oli de l’escalivada.
Separeu la clara del rovell i munteu-la a punt de neu amb una mica de sal i pebre.
Per muntar el plat caldrà que tingueu tant la patata com l’escalivada ben calents.  Amb l’ajut d’un motlle ompliu la base amb la patata aixafada mirant de fer un niu al mig.  Ompliu aquest niu amb el rovell d’ou, saleu-ho una mica i poseu al damunt l’escalivada. Per acabar cobriu-ho tot amb la clara al punt de neu, empolsineu-ho amb una mica de formatge i gratineu-ho fins que la clara agafi color daurat.
Desemmotlleu i serviu calent.

RECOMANACIONS:

Cal que tant la patata com l’escalivada estiguin força calents en el moment de muntar el plat, doncs és la forma de coure  el rovell. Si cal poseu-ho tot  al forn uns minuts abans de posar-hi la clara al damunt, perquè cogui més el rovell. Això va a gustos.

Comentaris

Les més populars