ARRÒS AMB GALTES DE PORC, POLLASTRE I BUTIFARRA NEGRA
ARRÒS AMB GALTES DE PORC, POLLASTRE I BUTIFARRA NEGRA
Tornem a aprofitar la salsa “salmorreta”. També en aquest arròs dona un resultat espectacular.
INGREDIENTS:
- 400
gr. d’arròs
- 1,250
l de brou d’au
- 4
galtes de porc desossades
- 4
ales de pollastre
- 4
talls no gaire grans de botifarra negra
- 6
cullerades de salsa “salmorreta”
- Un
got de vi ranci
- Oli
d’oliva, sal i pebre
ELABORACIÓ:
L’elaboració de la salsa salmorreta la podeu trobar en aquest blog, només cal demanar-ho al cercador. És una base genial per a molts arrossos.
Poseu a escalfar el brou i a pre-escalfar el forn a 180º. Salpebreu les galtes i el pollastre i prepareu la paella amb un bon raig d’oli. Si teniu les galtes desossades, talleu-les a daus mitjans i coeu-les.
Als dos minuts incorporeu-hi les ales de pollastre i aneu coent-ho fins que veieu que la carn està daurada. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu que redueixi fins que perdi l’olor d’alcohol.
Incorporeu a la paella la salsa salmorreta i coeu-ho tot plegat un parell de minuts tot remenant per a integrar els sabors. Ara ja podeu tirar-hi l’arròs. Coeu-ho tot junt un parell de minuts i incorporeu-hi el brou, que ja tindreu calent. Coeu-ho tot plegat 15 minuts. Traieu la paella del foc i escampeu al damunt la botifarra negra.
Poseu la paella al forn i coeu-la a 180º
uns 10 minuts. Traieu-la del forn, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar uns
10 minuts. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Els
forns són tots diferents, cal que controleu que no es cremi. Es tracta sols de que quedi una paella eixuta.
També
podeu fer servir galtes amb os filetejades. El resultat és molt similar
Per
acabar la presentació sempre podeu posar-hi
una mica de pebrot escalivat al mig de la paella i una branqueta de
julivert. Donarà color al plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada