ARRÒS AMB GALTES DE PORC, POLLASTRE I BUTIFARRA NEGRA

 

ARRÒS AMB GALTES DE PORC, POLLASTRE I BUTIFARRA NEGRA


Tornem a aprofitar la salsa “salmorreta”. També en aquest arròs dona un resultat espectacular.

INGREDIENTS:

  •   400 gr. d’arròs
  •   1,250 l de brou d’au
  •   4 galtes de porc desossades
  •   4 ales de pollastre
  •   4 talls no gaire grans de botifarra negra
  •   6 cullerades de salsa “salmorreta”
  •   Un got de vi ranci
  •   Oli d’oliva, sal i pebre

 ELABORACIÓ:

L’elaboració de la salsa salmorreta la podeu trobar en aquest blog, només cal demanar-ho al cercador. És una base genial per a molts arrossos.

Poseu a escalfar el brou i a pre-escalfar el forn a 180º. Salpebreu les galtes i el pollastre i prepareu la paella amb un bon raig d’oli. Si teniu les galtes desossades, talleu-les a daus mitjans i coeu-les.

 Als  dos minuts incorporeu-hi les ales de pollastre i aneu coent-ho fins que veieu que la carn està daurada. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu que redueixi fins que perdi l’olor d’alcohol.

Incorporeu a la paella la salsa salmorreta i coeu-ho tot plegat un parell de minuts tot remenant per a integrar els sabors. Ara ja podeu tirar-hi l’arròs. Coeu-ho tot junt un parell de minuts i incorporeu-hi el brou, que ja tindreu calent. Coeu-ho tot plegat 15 minuts. Traieu la paella del foc i escampeu al damunt la botifarra negra.

 Poseu la paella al forn i coeu-la a 180º uns 10 minuts. Traieu-la del forn, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar uns 10 minuts. I ja es pot servir.

 RECOMANACIONS:

Els forns són tots diferents, cal que controleu que no es cremi.  Es tracta sols de que quedi una paella eixuta.

També podeu fer servir galtes amb os filetejades. El resultat és molt similar  

Per acabar la presentació sempre podeu posar-hi  una mica de pebrot escalivat al mig de la paella i una branqueta de julivert. Donarà color al plat.

 

 

 

 

Comentaris

Les més populars