ULLERES (PALMERES) DE XOCOLATA


ULLERES  (PALMERES)  DE XOCOLATA

 

Un clàssic de la brioixeria a l’abast de tothom.

INGREDIENTS:

ü  Una placa de pasta de full
ü  Sucre
ü  Cobertura de xocolata

ELABORACIÓ:

Estireu una mica la placa de pasta de full fins que tingui un gruix d’uns tres mm., la talleu en rectangles llargs, depenent de la mida que vulgueu fer les ulleres (la llargada del rectangle ens donarà la mida de la ullera i l’amplada el nombre de ulleres que en sortiran), per a fer unes ulleres de mida mitjana calculeu una llargada de  45 cm de llarg i un centímetre d’ample per a cada ullera que vulgueu fer.
Un cop tallades les plaques, tireu-hi força sucre per damunt i hi passeu el corró perquè quedi agafat, ho tombeu i repetiu l’operació.
Per a formar les ulleres calculeu la meitat de la llargada de la placa de full, doblegueu les puntes fins que s’ajuntin al mig, apreteu lleugerament amb el dits i torneu a doblegar-les de la mateixa manera, per acabar doblegueu-les una damunt de l’altra.
Amb un ganivet, talleu llesques d’un cm. de gruix aproximadament i poseu-les planes damunt d’una planxa que pugui anar al forn.
Les poseu al forn preescalfat a 190º i quan veieu que agafen un color daurat, les gireu.  Un cop estiguin daurades per les dues bandes, es treuen del forn i es deixen refredar.
Per pintar-les amb xocolata, desfeu-la al bany maria o també al microones i quan estigui líquida banyeu la meitat de la ullera amb la xocolata i poseu-la damunt d’un paper, les deixeu refredar i ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:

Un cop fredes, es poden guardar dins d’un pot hermètic i aguanten uns quans  dies en perfecte estat.



Comentaris

Les més populars