ULLERES (PALMERES) DE XOCOLATA
ULLERES (PALMERES) DE XOCOLATA
Un clàssic de la brioixeria a
l’abast de tothom.
INGREDIENTS:
ü Una
placa de pasta de full
ü Sucre
ü Cobertura
de xocolata
ELABORACIÓ:
Estireu
una mica la placa de pasta de full fins que tingui un gruix d’uns tres mm., la
talleu en rectangles llargs, depenent de la mida que vulgueu fer les ulleres (la
llargada del rectangle ens donarà la mida de la ullera i l’amplada el nombre de
ulleres que en sortiran), per a fer unes ulleres de mida mitjana calculeu una
llargada de 45 cm de llarg i un
centímetre d’ample per a cada ullera que vulgueu fer.
Un cop
tallades les plaques, tireu-hi força sucre per damunt i hi passeu el corró perquè
quedi agafat, ho tombeu i repetiu l’operació.
Per a
formar les ulleres calculeu la meitat de la llargada de la placa de full, doblegueu
les puntes fins que s’ajuntin al mig, apreteu lleugerament amb el dits i torneu
a doblegar-les de la mateixa manera, per acabar doblegueu-les una damunt de
l’altra.
Amb un
ganivet, talleu llesques d’un cm. de gruix aproximadament i poseu-les planes
damunt d’una planxa que pugui anar al forn.
Les
poseu al forn preescalfat a 190º i quan veieu que agafen un color daurat, les
gireu. Un cop estiguin daurades per les
dues bandes, es treuen del forn i es deixen refredar.
Per
pintar-les amb xocolata, desfeu-la al bany maria o també al microones i quan
estigui líquida banyeu la meitat de la ullera amb la xocolata i poseu-la damunt
d’un paper, les deixeu refredar i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Un cop
fredes, es poden guardar dins d’un pot hermètic i aguanten uns quans dies en perfecte estat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada