SOPA FREDA DE TOMAQUET AMB GAMBES I TAPANADA


SOPA FREDA DE TOMAQUET AMB GAMBES  I TAPANADA



Una recepta molt adient pel calor que s’acosta, de fàcil elaboració i que omplirà de festa nostra taula. Val la pena tastar-ho es fàcil i espectacular.


INGREDIENTS:

ü  1 kg de tomàquets madurs
ü  la molla d’una llesca de pa de pagès
ü  200 cc de crema de llet
ü  4 torrades de pa
ü  12 anxoves
ü  1 cullerada de tàperes
ü  unes 30 olives negres sense os (o puré d’olivada)
ü  2 alls
ü  12 gambes llagostineres grans
ü  vinagre de mòdena
ü  2 cullerades d’oli d’oliva
ü  sal i pebre



ELABORACIÓ:

Per començar peleu els tomàquets i els poseu dins d’un bol tallats a daus, afegiu la molla de pa, l’oli, la sal i el pebre i ho remeneu.  Ho deixeu reposar com a mínim un parell d’hores.
En una paella amb una mica de mantega daureu els alls tallats a làminés i els reserveu. En el mateix oli, fregiu les gambes pelades i salpebrades i les reserveu.
Poseu el suc de les gambes dins d’un pot per a batedora amb les olives, les anxoves i les tàperes, i ho piqueu tot plegat fins a tenir una crema fina (això es la tapanada). 
Per acabar feu la sopa i munteu el plat.
Tritureu el tomàquet que teníeu marinant amb el pa i ho passeu per un colador xinès, desprès incorporeu la crema de llet i la lligueu amb el tomàquet.
Ara munteu el plat. En el fons poseu una llesca de pa torrat sucada amb la tapanada, al damunt unes gambes, hi tireu la sopa i al damunt unes làmines d’all daurades abans i un raig de vinagre de mòdena.

Si tenim cura a l’hora de muntar el plat, segur que el convertirem en un plat de festa per aquest estiu.



Comentaris

Les més populars