SOPA FREDA DE TOMAQUET AMB GAMBES I TAPANADA
SOPA FREDA DE TOMAQUET AMB GAMBES I TAPANADA
Una recepta molt
adient pel calor que s’acosta, de fàcil elaboració i que omplirà de festa
nostra taula. Val la pena tastar-ho es fàcil i espectacular.
INGREDIENTS:
ü 1
kg de tomàquets madurs
ü la
molla d’una llesca de pa de pagès
ü 200
cc de crema de llet
ü 4
torrades de pa
ü 12
anxoves
ü 1
cullerada de tàperes
ü unes
30 olives negres sense os (o puré d’olivada)
ü 2
alls
ü 12
gambes llagostineres grans
ü vinagre
de mòdena
ü 2
cullerades d’oli d’oliva
ü sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Per començar
peleu els tomàquets i els poseu dins d’un bol tallats a daus, afegiu la molla
de pa, l’oli, la sal i el pebre i ho remeneu.
Ho deixeu reposar com a mínim un parell d’hores.
En una paella
amb una mica de mantega daureu els alls tallats a làminés i els reserveu. En el
mateix oli, fregiu les gambes pelades i salpebrades i les reserveu.
Poseu el suc de
les gambes dins d’un pot per a batedora amb les olives, les anxoves i les
tàperes, i ho piqueu tot plegat fins a tenir una crema fina (això es la
tapanada).
Per acabar feu
la sopa i munteu el plat.
Tritureu el
tomàquet que teníeu marinant amb el pa i ho passeu per un colador xinès,
desprès incorporeu la crema de llet i la lligueu amb el tomàquet.
Ara munteu el
plat. En el fons poseu una llesca de pa torrat sucada amb la tapanada, al
damunt unes gambes, hi tireu la sopa i al damunt unes làmines d’all daurades
abans i un raig de vinagre de mòdena.
Si tenim cura a
l’hora de muntar el plat, segur que el convertirem en un plat de festa per
aquest estiu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada