TARTA TATIN


TARTA TATIN

 

Un clàssic de la pastisseria, creat  al 1898 per les germanes Tatin, segons diu la llegenda intentant rectificar un error, i que val la pena recuperar.

INGREDIENTS:

ü  1 Kg. de pomes (golden o reinetes)
ü  50 gr. de mantega
ü  150 gr. de sucre
ü  Pasta de full
ü  Nata líquida o crema anglesa (opcional)

ELABORACIÓ:

Caldrà un motlle o una paella que pugui anar al foc i al forn, d’un diàmetre aproximat de 25 cm.
Ompliu la base del motlle amb la meitat del sucre i tota la mantega mirant que quedi repartit. Peleu les pomes, traieu-les-hi els cors i talleu-les a quarts.
Poseu-les amb la part rodona tocant el fons i cobrint tota la base del motllo, mirant de no deixar-hi forats.
Poseu el motlle a un foc mitjà, durant uns 15 minuts, després poseu-lo  al forn, preescalfat a 180º, durant  15 minuts més. Traieu-lo del forn, deixeu que es refredi una mica, escampeu al damunt de  les pomes la resta del sucre i cobriu-ho tot amb el disc de pasta de full, vigilant que tingui un diàmetre una mica superior a  la “Tarta” i entrant les vores per sota de les pomes.
Punxeu el full amb una forquilla perquè no pugi i coeu-lo tot plegat uns 20 minuts més a 180º..
Un cop cuit traieu-lo del forn i deixeu que es refredi uns 8 o 10 minuts (no més), i tombeu el pastis amb l’ajut d’un plat, com si fos una truita i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Aquest pastis es menja tebi, i es sol acompanyar amb una mica de crema de llet o crema anglesa.
Podeu substituir les pomes per altres fruites com les peres o els albercocs.

Comentaris

Les més populars