TARTA TATIN
TARTA TATIN
Un clàssic de la pastisseria, creat al 1898 per les germanes Tatin, segons diu la
llegenda intentant rectificar un error, i que val la pena recuperar.
INGREDIENTS:
ü
1 Kg . de pomes (golden o reinetes)
ü
50
gr. de mantega
ü
150
gr. de sucre
ü
Pasta
de full
ü
Nata
líquida o crema anglesa (opcional)
ELABORACIÓ:
Caldrà un motlle o una paella que pugui
anar al foc i al forn, d’un diàmetre aproximat de 25 cm .
Ompliu la base del motlle amb la meitat
del sucre i tota la mantega mirant que quedi repartit. Peleu les pomes, traieu-les-hi
els cors i talleu-les a quarts.
Poseu-les amb la part rodona tocant el
fons i cobrint tota la base del motllo, mirant de no deixar-hi forats.
Poseu el motlle a un foc mitjà, durant
uns 15 minuts, després poseu-lo al forn,
preescalfat a 180º, durant 15 minuts
més. Traieu-lo del forn, deixeu que es refredi una mica, escampeu al damunt
de les pomes la resta del sucre i cobriu-ho
tot amb el disc de pasta de full, vigilant que tingui un diàmetre una mica
superior a la “Tarta” i entrant les vores
per sota de les pomes.
Punxeu el full amb una forquilla perquè
no pugi i coeu-lo tot plegat uns 20 minuts més a 180º..
Un cop cuit traieu-lo del forn i deixeu
que es refredi uns 8 o 10 minuts (no més), i tombeu el pastis amb l’ajut d’un
plat, com si fos una truita i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Aquest pastis es menja tebi, i es sol
acompanyar amb una mica de crema de llet o crema anglesa.
Podeu substituir les pomes per altres
fruites com les peres o els albercocs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada