AMANIDA DE SÍNDRIA, TOMÀQUET, MENTA I FORMATGE

 

AMANIDA DE SÍNDRIA, TOMÀQUET, MENTA I FORMATGE


Refrescant i ideal per gaudir de la temporada de bons tomàquets.

INGREDIENTS:

  •   ¼ de Síndria
  •   4 tomàquets
  •   Ceba deshidratada
  •   150 gr. de formatge feta
  •   Fulles de menta fresca
  •   Fulles d’alfàbrega fresca
  •   Gingebre ratllat
  •   El suc d’una llimona
  •   2 cullerades de mel
  •   Oli d’oliva verge
  •   Sal

ELABORACIÓ:

Amb l’ajut d’un estri adequat aneu fent boletes de síndria, vigilant que no tinguin llavors, Peleu i traieu les granes dels tomàquets i talleu la polpa a daus. Barregeu-la amb les boletes de síndria.

En un bol apart prepareu la vinagreta, barregeu la mel, el suc de llimona, un raig d’oli, la sal, el gingebre ratllat i les fulles de menta i d’alfàbrega, picades petites, i remeneu fins que estigui tot ben emulsionat.  Incorporeu la vinagreta a la síndria i el tomàquet i deixeu-ho un hora a la nevera , per integrar tots els sabors.

Just abans de servir, afegiu-hi el formatge tallat a daus petits, la ceba deshidratada i unes fulles de menta que prèviament haureu reservat.

RECOMANACIONS:

Els tomàquets poden ser els que trobeu més gustosos, en aquest cas he fet servir Monte Rosa, però també es pot fer servir cirera o els que estiguin mes madurs . La ceba deshidratada també es pot substituir per ceba tendra, depèn del gust de cadascú.  El mateix amb el formatge. 

Comentaris

Les més populars