AMANIDA DE SÍNDRIA, TOMÀQUET, MENTA I FORMATGE
AMANIDA DE SÍNDRIA, TOMÀQUET, MENTA I FORMATGE
Refrescant i ideal per gaudir de la temporada de bons tomàquets.
INGREDIENTS:
- ¼
de Síndria
- 4
tomàquets
- Ceba
deshidratada
- 150
gr. de formatge feta
- Fulles
de menta fresca
- Fulles
d’alfàbrega fresca
- Gingebre
ratllat
- El
suc d’una llimona
- 2
cullerades de mel
- Oli
d’oliva verge
- Sal
ELABORACIÓ:
Amb
l’ajut d’un estri adequat aneu fent boletes de síndria, vigilant que no tinguin
llavors, Peleu i traieu les granes dels tomàquets i talleu la polpa a daus.
Barregeu-la amb les boletes de síndria.
En
un bol apart prepareu la vinagreta, barregeu la mel, el suc de llimona, un raig
d’oli, la sal, el gingebre ratllat i les fulles de menta i d’alfàbrega, picades
petites, i remeneu fins que estigui tot ben emulsionat. Incorporeu la vinagreta a la síndria i el
tomàquet i deixeu-ho un hora a la nevera , per integrar tots els sabors.
Just
abans de servir, afegiu-hi el formatge tallat a daus petits, la ceba
deshidratada i unes fulles de menta que prèviament haureu reservat.
RECOMANACIONS:
Els
tomàquets poden ser els que trobeu més gustosos, en aquest cas he fet servir
Monte Rosa, però també es pot fer servir cirera o els que estiguin mes madurs .
La ceba deshidratada també es pot substituir per ceba tendra, depèn del gust de
cadascú. El mateix amb el formatge.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada