CREMA DE VERDURES AMB OU POTXAT I ROMESCO


CREMA DE VERDURES AMB OU POTXAT I ROMESCO

 

Incorporar un ou potxat a una crema sempre és un sorprenent i deliciós recurs per enriquir-la i si a més li donem un toc de romesco, imaginat!

INGREDIENTS:

ü  400 gr. de mongeta tendra
ü  2 patates
ü  1 ceba
ü  1 ou per persona
ü  1 culleradeta de romesco per persona
ü  Oli d’oliva
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Poseu la verdura en una olla amb una mica d’aigua bullint i un cop estigui cuita, coleu-la, reservant l’aigua de la cocció, i tritureu-la  amb l’ajut d’una batedora mecànica i afegiu-li l’aigua necessària per a obtenir la textura desitjada. Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu en calent.
Per a fer l’ou potxat, folreu una tassa de cafè  amb paper de film transparent, aboqueu-hi a dins l’ou, salpebreu-lo una mica i tanqueu el film fent un farcell, vigilant que quedi dins del farcell la mínima quantitat d’aire possible.
Poseu un pot al foc amb aigua i quan l’aigua estigui bullint poseu dins el farcell de l’ou i coeu-lo 4 minuts aproximadament  (ha de quedar amb la clara cuita i el rovell pràcticament cru).
Poseu l’ou al plat de servei, amb cura de no trencar-ho, traieu-li el film transparent, poseu al damunt la culleradeta de romesco i ompliu el plat amb la crema de verdures que teníeu reservada en calent.
Per acabar tireu-hi un fil d’oli d’oliva per damunt la crema i mengeu-ho calent.




Petits detalls per a fer una “delicatessen” d’aquest plat.
Podeu afegir a la crema de verdures una mica de crema de llet, la farà més suau.
 Podeu aromatitzar l’oli d’oliva amb alguna herba, julivert, farigola, etc.
Podeu aromatitzar l’ou  sucant el film, abans de posar-hi l’ou, amb una mica de llard d’ànec o de pernil o amb una mica de tòfona, segons la vostra economia i el vostre gust.


Comentaris

Les més populars