CREMA DE VERDURES AMB OU POTXAT I ROMESCO
CREMA DE VERDURES AMB OU POTXAT I ROMESCO
Incorporar
un ou potxat a una crema sempre és un sorprenent i deliciós recurs per
enriquir-la i si a més li donem un toc de romesco, imaginat!
INGREDIENTS:
ü 400
gr. de mongeta tendra
ü 2
patates
ü 1
ceba
ü 1
ou per persona
ü 1
culleradeta de romesco per persona
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu la verdura en una olla amb una mica d’aigua bullint i un cop
estigui cuita, coleu-la, reservant l’aigua de la cocció, i tritureu-la amb l’ajut d’una batedora mecànica i
afegiu-li l’aigua necessària per a obtenir la textura desitjada. Rectifiqueu de
sal i pebre i reserveu en calent.
Per a fer l’ou potxat, folreu una tassa de cafè amb paper de film transparent, aboqueu-hi a
dins l’ou, salpebreu-lo una mica i tanqueu el film fent un farcell, vigilant
que quedi dins del farcell la mínima quantitat d’aire possible.
Poseu un pot al foc amb aigua i quan l’aigua estigui bullint poseu dins
el farcell de l’ou i coeu-lo 4 minuts aproximadament (ha de quedar amb la clara cuita i el rovell
pràcticament cru).
Poseu l’ou al plat de servei, amb cura de no trencar-ho, traieu-li el
film transparent, poseu al damunt la culleradeta de romesco i ompliu el plat
amb la crema de verdures que teníeu reservada en calent.
Per acabar tireu-hi un fil d’oli d’oliva per damunt la crema i mengeu-ho
calent.
Petits detalls per a fer una “delicatessen” d’aquest plat.
Podeu afegir a la crema de verdures una mica de crema de llet, la farà
més suau.
Podeu aromatitzar l’oli d’oliva amb alguna
herba, julivert, farigola, etc.
Podeu aromatitzar l’ou sucant el
film, abans de posar-hi l’ou, amb una mica de llard d’ànec o de pernil o amb
una mica de tòfona, segons la vostra economia i el vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada