“SALMOREJO” AMB ENTREBANCS DE PERNIL IBÈRIC i OLI DE MENTA
“SALMOREJO” AMB ENTREBANCS DE PERNIL IBÈRIC i OLI DE MENTA
Un proposta sana, refrescant i nutritiva,
típica de Córdoba, molt adient per els dies d’estiu
INGREDIENTS:
Per el salmorejo:
ü
1
kg de tomàquets madurs
ü
250
gr. de molla de pa
ü
250
cc d’oli d’oliva
ü
1
gra d’all
ü
Una
copa petita de vinagre de vi
ü
Sal,
pebre negre en pols i pebre vermell
ü
Pernil
ibèric
Per a l’oli de menta
ü
10 Fulles
de menta
ü
½ l
d’oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Per a preparar el “salmorejo” poseu en
un recipient la molla de pa coberta d’aigua i reserveu-la. Talleu els tomàquets
a daus mitjans, tritureu-los amb l’ajut d’una batedora mecànica i després passeu-los per un colador xines per
a treure la grana i les pells. Afegiu-hi a la polpa de tomàquet triturat, el
gra d’all, la molla de pa escorreguda, l’oli i el vinagre, i torneu a triturar-ho
fins que tingueu una crema uniforma. Ajusteu
de sal i pebre al vostre gust i reserveu.
Per a fer l’oli de menta, escaldeu amb
aigua bullint les fulles de menta,
durant uns 4 o 5 segons, després passeu-les a un recipient amb aigua i
glaçons durant uns segons, eixugueu-les i poseu-les en un pot per a batedora
mecànica amb l’oli. Tritureu-ho fins que estigui ben fi.
Per a muntar el plat, poseu el salmorejo
ben fred en un plat o un bol, al damunt el pernil tallat a tires primetes i per
acabar unes gotetes d’oli de menta.
RECOMANACIONS:
També podeu acompanyar el salmorejo amb
ou dur picat petit i fins i tot amb peixos com el salmó, el bacallà o el verat
fumats i esmicolats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada