“SALMOREJO” AMB ENTREBANCS DE PERNIL IBÈRIC i OLI DE MENTA

“SALMOREJO” AMB ENTREBANCS DE PERNIL IBÈRIC i OLI DE MENTA



Un proposta sana, refrescant i nutritiva, típica de Córdoba, molt adient per els dies d’estiu

INGREDIENTS:

Per el salmorejo:
ü  1 kg de tomàquets madurs
ü  250 gr. de molla de pa
ü  250 cc d’oli d’oliva
ü  1 gra d’all
ü  Una copa petita de vinagre de vi
ü  Sal, pebre negre en pols i pebre vermell
ü  Pernil ibèric
Per a l’oli de menta
ü  10 Fulles de menta
ü  ½ l d’oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Per a preparar el “salmorejo” poseu en un recipient la molla de pa coberta d’aigua i reserveu-la. Talleu els tomàquets a daus mitjans, tritureu-los amb l’ajut d’una batedora mecànica  i després passeu-los per un colador xines per a treure la grana i les pells. Afegiu-hi a la polpa de tomàquet triturat, el gra d’all, la molla de pa escorreguda, l’oli i el vinagre, i torneu a triturar-ho fins que tingueu una crema uniforma.  Ajusteu de sal i pebre al vostre gust i reserveu.
Per a fer l’oli de menta, escaldeu amb aigua bullint les fulles de menta,  durant uns 4 o 5 segons, després passeu-les a un recipient amb aigua i glaçons durant uns segons, eixugueu-les i poseu-les en un pot per a batedora mecànica amb l’oli. Tritureu-ho fins que estigui ben fi.
Per a muntar el plat, poseu el salmorejo ben fred en un plat o un bol, al damunt el pernil tallat a tires primetes i per acabar unes gotetes  d’oli de menta.

RECOMANACIONS:

També podeu acompanyar el salmorejo amb ou dur picat petit i fins i tot amb peixos com el salmó, el bacallà o el verat fumats i esmicolats.
  

Comentaris

Les més populars