FLORS DE CARXOFA
FLORS DE CARXOFA
Més que una recepta és una forma de presentar les
carxofes, per a donar un toc diferent als nostres plats.
INGREDIENTS:
ü Carxofes del prat de mida mitjana
ü Oli, sal i pebre
ü Salsa romesco (opcional)
ELABORACIO:
Netegeu les carxofes traient les fulles més dures de la
part exterior, fins que veieu que comencen a sortir les fulles més blanques.
Talleu un parell de dits les puntes i els troncs, fins que veieu que les
carxofes es poden aguantar dretes.
Bulliu-les amb molta aigua amb sal, fins que veieu que el
cor esta tendre. Escorreu-les i deixeu-les refredar. Un cop fredes, poseu-les
damunt d’un plat i aneu obrint les fulles fins deixar-les planes, amb cura de
no trencar-les. I abans de servir marqueu-les per les dues bandes amb l’ajut
d’una planxa o una paella amb unes gotes d’oli. En el moment de servir-les
tingueu cura de que el tronc quedi a sota i, a la part central de la flor,
poseu-hi una cullerada de romesco o de la salsa que més us agradi.
RECOMANACIONS:
En el moment de servir podeu tirar-hi un raig d’oli i una
mica de sal i pebre.
Podeu fer servir aquestes flors per acompanyar qualsevol
plat que porti carxofes com ara una arròs, o simplement soles.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada