FLORS DE CARXOFA

 

FLORS DE CARXOFA

 

Més que una recepta és una forma de presentar les carxofes, per a donar un toc diferent als nostres plats.

INGREDIENTS:

ü  Carxofes del prat de mida mitjana

ü  Oli, sal i pebre

ü  Salsa romesco (opcional)

ELABORACIO:

Netegeu les carxofes traient les fulles més dures de la part exterior, fins que veieu que comencen a sortir les fulles més blanques. Talleu un parell de dits les puntes i els troncs, fins que veieu que les carxofes es poden aguantar dretes.

Bulliu-les amb molta aigua amb sal, fins que veieu que el cor esta tendre. Escorreu-les i deixeu-les refredar. Un cop fredes, poseu-les damunt d’un plat i aneu obrint les fulles fins deixar-les planes, amb cura de no trencar-les. I abans de servir marqueu-les per les dues bandes amb l’ajut d’una planxa o una paella amb unes gotes d’oli. En el moment de servir-les tingueu cura de que el tronc quedi a sota i, a la part central de la flor, poseu-hi una cullerada de romesco o de la salsa que més us agradi.

 

RECOMANACIONS:

En el moment de servir podeu tirar-hi un raig d’oli i una mica de sal i pebre.

Podeu fer servir aquestes flors per acompanyar qualsevol plat que porti carxofes com ara una arròs, o simplement soles.

Comentaris

Les més populars