LASANYA MAR I MUNTANYA


LASANYA MAR I MUNTANYA


La tradició culinària catalana del mar i muntanya, adaptada a un plat genuïnament Italià.

INGREDIENTS:

ü  12 plaques per a lasanya
ü  400 gr. de musclos cuits i sense closca
ü  2 peus de porc cuits i desossats
ü   1 ceba
ü  2 tomàquets madurs
ü  1 pebrot del “piquillo” escalivat
ü  Orenga sec
ü  Sal i pebre

Per a la beixamel

ü  1 cullerada de farina
ü  1 cullerada de mantega
ü  ½ cullerada de pebre vermell dolç
ü  ½ litre de llet
ü  Sal, pebre i nou moscada
ü  formatge ratllat

ELABORACIO;

Bulliu les plaques de lasanya amb aigua abundant i amb sal.  Un cop estiguin cuites, refredeu-les i reserveu-les.
Talleu la carn del musclos el més petit possible. Feu el mateix amb la carn dels peus de porc.
Talleu la ceba petita i fregiu-la, a foc lent i tapada, fins que estigui transparent. Afegiu-hi el tomàquet, pelat sense granes i tallat petit.
Quan tot estigui cuit, empolsineu-ho amb l’orenga, rectifiqueu de sal, pebre i si cal de sucre. Afegiu-hi la carn del musclos, la dels peus de porc i el pebrot del “piquillo” també tallat petit, i coeu-ho tot plegat uns minuts per emulsionar els sabors.
Prepareu la beixamel. Poseu un pot al foc amb la mantega.  Quan estigui desfeta, incorporeu-hi la farina i el pebre vermell tot remenant per a fer una pasta homogènia.  Afegiu-hi la llet (millor si està calenta), rectifiqueu de sal pebre i nou moscada, i aneu remenant fins que tingui la textura cremosa típica de la beixamel.
Per muntar el plat, unteu la base d’una safata per anar al forn amb beixamel. Poseu al damunt 4 plaques de lasanya cobrint tota la base. A sobre, cobriu-les amb la meitat del preparat de carns i sofregit. Torneu a cobrir-ho amb un altre pis de 4 plaques de lasanya, una altra capa amb les carns que queden, i acabeu amb plaques de lasanya.
Cobriu-ho tot amb la beixamel i formatge ratllat i gratineu-ho. Serviu-ho calent.

Evidentment es pot fer una sola safata de forn o vàries d’individuals, sempre es de més bon repartir.
Podeu enriquir aquest plat barrejant les carns amb samfaina en lloc de sofregit de tomàquet, guanyarà en varietat de sabors.
El format lasanya el podeu  substituir pel de canelons, que poder són més de casa nostra.

Comentaris

Les més populars