BORRIDA DE RAJADA

BORRIDA DE RAJADA


Delicada caldereta de rajada típica de la cuina eivissenca.

INGREDIENTS:

·        1 kg. i mig de rajada
·        6 patates mitjanes
·        1 cullerada de brins de safrà
·        1 llimona
·        1 polsim de canyella en pols
·        Pebre i sal

Per la picada:

·        100 gr. d’ametlles torrades
·        1 branca de julivert
·        1 branca de menta
·        1 gra d’all
·        2 ous

ELABORACIÓ:

Netegeu la rajada i talleu-la a trossos mitjans.  Poseu-los a macerar amb una mica de sal i un raig de suc de llimona durant uns 30 minuts a la nevera a fi de fer-li perdre la forta olor característica.  Després renteu-la a raig d’aixeta i reserveu-la.  Peleu les patates i talleu-les a rodanxes.  Coeu-les amb aigua i sal en una cassola durant uns 12 o 13 minuts aproximadament, fins que pràcticament estiguin cuites.  Traieu-les de l’aigua i reserveu-les.  Amb la mateixa aigua, poseu el peix a bullir durant uns 4 minuts.  Un cop cuit, traieu-lo de l’aigua i reserveu-lo.  Reserveu també l’aigua de la cocció.  A banda, prepareu la picada amb les ametlles, l’all i les herbes aromàtiques.  Un cop estigui ben picat, afegiu-hi els dos ous ja batuts, i emulsioneu-ho.  Poseu les patates en una cassola, al damunt el peix, amaniu-ho amb el safrà i la canyella.  Cobriu-ho tot amb una mica del caldo de la cocció.  Afegiu-hi la picada i coeu-ho a foc lent uns 7 o 8 minuts, fins que espesseixi el suc.  Serviu-ho de seguida.

RECOMANACIONS:

Podeu acompanyar aquest plat fent un arròs a banda amb la resta del brou de la cocció.

Comentaris

Les més populars