BORRIDA DE RAJADA
BORRIDA DE RAJADA
Delicada caldereta de rajada típica de
la cuina eivissenca.
INGREDIENTS:
·
1 kg . i mig de rajada
·
6
patates mitjanes
·
1
cullerada de brins de safrà
·
1
llimona
·
1
polsim de canyella en pols
·
Pebre
i sal
Per la picada:
·
100
gr. d’ametlles torrades
·
1
branca de julivert
·
1
branca de menta
·
1
gra d’all
·
2
ous
ELABORACIÓ:
Netegeu la rajada i talleu-la a trossos
mitjans. Poseu-los a macerar amb una
mica de sal i un raig de suc de llimona durant uns 30 minuts a la nevera a fi
de fer-li perdre la forta olor característica.
Després renteu-la a raig d’aixeta i reserveu-la. Peleu les patates i talleu-les a
rodanxes. Coeu-les amb aigua i sal en
una cassola durant uns 12 o 13 minuts aproximadament, fins que pràcticament
estiguin cuites. Traieu-les de l’aigua i
reserveu-les. Amb la mateixa aigua,
poseu el peix a bullir durant uns 4 minuts.
Un cop cuit, traieu-lo de l’aigua i reserveu-lo. Reserveu també l’aigua de la cocció. A banda, prepareu la picada amb les ametlles,
l’all i les herbes aromàtiques. Un cop
estigui ben picat, afegiu-hi els dos ous ja batuts, i emulsioneu-ho. Poseu les patates en una cassola, al damunt
el peix, amaniu-ho amb el safrà i la canyella.
Cobriu-ho tot amb una mica del caldo de la cocció. Afegiu-hi la picada i coeu-ho a foc lent uns
7 o 8 minuts, fins que espesseixi el suc.
Serviu-ho de seguida.
RECOMANACIONS:
Podeu acompanyar aquest plat fent un
arròs a banda amb la resta del brou de la cocció.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada