PASTÍS DE PERES I AMETLLA


PASTÍS DE PERES I AMETLLA


En pastisseria, fer servir fruites naturals és garantia d’èxit.

INGREDIENTS:

  •         1 placa de pasta brisa
  •         4 peres
  •         1 dl. de nata líquida
  •          40 gr. de sucre llustre
  •          2 rovells d’ou
  •         30 gr. de farina d’ametlla o ametlla molta
  •         75 gr. de sucre


ELABORACIÓ:

Prepareu un motllo cobrint-lo amb paper de forn. Poseu-hi al damunt la pasta brisa i amb l’ajut d’una forquilla, punxeu tota la base per tal que no pugi.  Fornegeu aquesta base uns 15 minuts a 180º. Traieu del forn i deixeu refredar.
Peleu les peres, traieu-les-hi el cor, talleu-les a quarters i caramel·litzeu-les durant 5 o 6 minuts amb un almívar fet amb els 75 gr. de sucre i 50 ml. d’aigua.  Quan estiguin caramel·litzades, traieu-les del foc i deixeu-les refredar.
En un bol apart, bateu els rovells d’ou amb el sucre llustre fins que comencin a blanquejar. Incorporeu-hi la nata líquida i continueu remenant fins que estigui ben integrada.  I per acabar, afegiu-hi l’ametlla, tot remenant.
Aboqueu aquesta crema dins de la base que heu cuit de pasta brisa, mirant que quedi ben repartida.  Poseu al damunt els trossos de pera que teniu caramel·litzats, i torneu-ho a fornejar tot junt a 180º durant 25-30 minuts fins que la superfície quedi daurada.  Traieu-ho del forn, deixeu-ho atemperar i ja es pot servir, tèbia o freda.

RECOMANACIONS

Es poden fer servir altres fruites que us agradin o que siguin de temporada.
Si voleu una presentació més lluenta, pinteu-la amb l’almívar que us ha quedat de caramel·litzar les peres.

Comentaris

Les més populars