PASTÍS DE PERES I AMETLLA
PASTÍS DE PERES I AMETLLA
En pastisseria, fer servir fruites naturals és
garantia d’èxit.
INGREDIENTS:
- 1 placa de pasta brisa
- 4 peres
- 1 dl. de nata líquida
- 40 gr. de sucre llustre
- 2 rovells d’ou
- 30 gr. de farina d’ametlla o ametlla molta
- 75 gr. de sucre
ELABORACIÓ:
Prepareu un motllo cobrint-lo amb paper de forn.
Poseu-hi al damunt la pasta brisa i amb l’ajut d’una forquilla, punxeu tota la
base per tal que no pugi. Fornegeu
aquesta base uns 15 minuts a 180º. Traieu del forn i deixeu refredar.
Peleu les peres, traieu-les-hi el cor, talleu-les a
quarters i caramel·litzeu-les durant 5 o 6 minuts amb un almívar fet amb els 75
gr. de sucre i 50 ml. d’aigua. Quan
estiguin caramel·litzades, traieu-les del foc i deixeu-les refredar.
En un bol apart, bateu els rovells d’ou amb el
sucre llustre fins que comencin a blanquejar. Incorporeu-hi la nata líquida i
continueu remenant fins que estigui ben integrada. I per acabar, afegiu-hi l’ametlla, tot
remenant.
Aboqueu aquesta crema dins de la base que heu cuit
de pasta brisa, mirant que quedi ben repartida.
Poseu al damunt els trossos de pera que teniu caramel·litzats, i
torneu-ho a fornejar tot junt a 180º durant 25-30 minuts fins que la superfície
quedi daurada. Traieu-ho del forn,
deixeu-ho atemperar i ja es pot servir, tèbia o freda.
RECOMANACIONS
Es poden fer servir altres fruites que us agradin o
que siguin de temporada.
Si voleu una presentació més lluenta, pinteu-la amb
l’almívar que us ha quedat de caramel·litzar les peres.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada