CUA DE VACA AMB VI NEGRE
CUA DE VACA AMB VI NEGRE
La cua de bou o de vaca és un plat que s’està
perdent, sens dubte és per la cocció llarga que li cal, i això esta renyit amb
la cuina moderna. Però, fent servir olles a pressió o ràpides, els temps són
molt més curts i amés, normalment aquesta mena de menjar és més bo l’endemà i només escalfant el que ens calgui
tindrem un gran plat. Val la pena.
INGREDIENTS:
ü Una
cua de Bou o Vaca
ü 2
cebes
ü 2
porros
ü 3
pastanagues
ü 1
tija d’api
ü 4
tomàquets madurs
ü 1
pebrot verd
ü 1
l. de vi negre
ü Brou
de carn
ü Un
copa de conyac
ü Pebre
negre en gra
ü Sal
ü 1
cabeça d’alls
ü Mantega
ü Oli
ü Farina
ü Una
fulla de llorer
ü Una
branqueta de farigola
ELABORACIÓ:
Salpebrem la cua tallada a trossos, l’enfarinem i la daurem en una
cassola amb oli ben calent. Després la retirem i en el mateix oli fregim la pastanaga, el pebrot, el porro, la ceba,
els alls, l’api, tot tallat a trossos mitjans.
Deixem fer una mica les verdures i li tirem la farigola, el llorer, el
tomàquet pelat, sense grana i també tallat a daus. Un cop cuit incorporem la
cua de bou ho remenem i ho flamegem amb la copa de conyac. Després tirem el vi i prou brou com perquè tot
quedi colgat de suc. Ho rectifiquem de
sal i pebre i ho deixem coure tapat de tres a tres hores i mitja. Un cop cuit
retirarem la carn i passarem la salsa per un colador xinès.
RECOMANACIONS
Aquest plat es pot menjar així i també aprofitar per treure tots els
ossos i després fer coure la carn amb la salsa i acompanyada de bolets, per
exemple. Queda molt bo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada