CUA DE VACA AMB VI NEGRE


CUA DE VACA AMB VI NEGRE


La  cua de bou o de vaca és un plat que s’està perdent, sens dubte és per la cocció llarga que li cal, i això esta renyit amb la cuina moderna. Però, fent servir olles a pressió o ràpides, els temps són molt més curts i amés, normalment aquesta mena de menjar és més bo  l’endemà i només escalfant el que ens calgui tindrem un gran plat. Val la pena.

INGREDIENTS:

ü  Una cua de Bou o Vaca
ü  2 cebes
ü  2 porros
ü  3 pastanagues
ü  1 tija d’api
ü  4 tomàquets madurs
ü  1 pebrot verd
ü  1 l. de vi negre
ü  Brou de carn
ü  Un copa de conyac
ü  Pebre negre en gra
ü  Sal
ü  1 cabeça d’alls
ü  Mantega
ü  Oli
ü  Farina
ü  Una fulla de llorer
ü  Una branqueta de farigola

ELABORACIÓ:

Salpebrem la cua tallada a trossos, l’enfarinem i la daurem en una cassola amb oli ben calent. Després la retirem i en el mateix oli fregim  la pastanaga, el pebrot, el porro, la ceba, els alls, l’api, tot tallat a trossos mitjans.  Deixem fer una mica les verdures i li tirem la farigola, el llorer, el tomàquet pelat, sense grana i també tallat a daus. Un cop cuit incorporem la cua de bou ho remenem i ho flamegem amb la copa de conyac.  Després tirem el vi i prou brou com perquè tot quedi colgat de suc.  Ho rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure tapat de tres a tres hores i mitja. Un cop cuit retirarem la carn i passarem la salsa per un colador xinès.

RECOMANACIONS

Aquest plat es pot menjar així i també aprofitar per treure tots els ossos i després fer coure la carn amb la salsa i acompanyada de bolets, per exemple.  Queda molt bo. 


Comentaris

Les més populars