CARPACCIO TEBI DE FILET DE BOU


CARPACCIO TEBI DE FILET DE BOU


Una “delicatessen” per els amants de las carns poc cuites.

INGREDIENTS:

ü  ½ kg. de filet de bou en un sol tall
ü  ¼ de kg. de sal comuna
ü  125 gr. de sucre
ü  Oli d’oliva
ü  Sal maldon
ü  Pebre negre

ELABORACIÓ:

Deixeu ben net de greix el tros de filet.  Barregeu la sal comuna amb el sucre i colgueu el filet en aquesta  barreja.  Tapeu-ho amb film i poseu-ho a la nevera un parell d’hores.  Un cop passat el temps, renteu el filet amb aigua freda en abundància, eixugueu-lo i coeu-lo per tots els costats en una planxa que estigui molt calenta.  No el deixeu gaire estona perquè la part de dins quedi crua, però tèbia.  Un cop cuit, i en calent, talleu-lo a làmines el més primes possibles amb un ganivet ben esmolat.  Poseu les làmines damunt d’un plat, amaniu-ho amb un raig d’oli d’oliva, la sal maldon i el pebre acabat de moldre.  Cal menjar abans no es refredi.

RECOMANACIONS:

Aquest plat, evidentment, també es pot fer amb filet de vedella o d’estruç.  Per amanir-lo, de forma optativa podem recórrer també als encenalls de formatge parmesà o de foie.

Comentaris

Les més populars