CARPACCIO TEBI DE FILET DE BOU
CARPACCIO TEBI DE FILET DE BOU
Una “delicatessen” per
els amants de las carns poc cuites.
INGREDIENTS:
ü ½
kg. de filet de bou en un sol tall
ü ¼
de kg. de sal comuna
ü 125
gr. de sucre
ü Oli
d’oliva
ü Sal
maldon
ü Pebre
negre
ELABORACIÓ:
Deixeu
ben net de greix el tros de filet.
Barregeu la sal comuna amb el sucre i colgueu el filet en aquesta barreja.
Tapeu-ho amb film i poseu-ho a la nevera un parell d’hores. Un cop passat el temps, renteu el filet amb
aigua freda en abundància, eixugueu-lo i coeu-lo per tots els costats en una
planxa que estigui molt calenta. No el
deixeu gaire estona perquè la part de dins quedi crua, però tèbia. Un cop cuit, i en calent, talleu-lo a làmines
el més primes possibles amb un ganivet ben esmolat. Poseu les làmines damunt d’un plat, amaniu-ho
amb un raig d’oli d’oliva, la sal maldon i el pebre acabat de moldre. Cal menjar abans no es refredi.
RECOMANACIONS:
Aquest
plat, evidentment, també es pot fer amb filet de vedella o d’estruç. Per amanir-lo, de forma optativa podem
recórrer també als encenalls de formatge parmesà o de foie.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada