CASSOLA DE PEUS DE PORC SENSE FEINA, AMB FREDOLICS

CASSOLA DE PEUS DE PORC SENSE FEINA, AMB FREDOLICS





Temps de fredolics i res millor per acompanyar-los que un producte tant nostre com els peus de porc, i avui, sense feina

INGREDIENTS:

  •           4 peus de porc
  •           300 gr. de fredolics
  •           100 gr. de pernil tallat petit
  •           1 ceba
  •           3 tomàquets
  •           4 o 5 grans d’all
  •            Farina de galeta
  •            Sal, sucre, pebre i oli

ELABORACIÓ:

Feu un sofregit, posant la ceba i un gra d’all, tallats petits, en una cassola amb un raig d’oli.  Coeu-ho a foc lent i tapat fins que estigui transparent. Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense grana i tallat petit, rectifiqueu de sucre, sal i pebre i deixeu-ho al foc tot plegat fins que estigui cuit i reserveu-lo.
Per coure els peus de porc, poseu-los al foc amb aigua freda i quan arrenqui el bull canvieu-los d’aigua.  Afegiu-hi  la resta d’alls trinxats i  feu-los bullir fins que estiguin cuits, aproximadament 2 hores.
Traieu-los del brou i un cop estiguin prou freds per poder manipular-los sense cremar-vos, desosseu-los,  talleu-los a daus i reserveu-los.
Per fer els fredolics poseu un raig d’oli en una paella.  Un cop estigui calent, incorporeu-hi els fredolics lleugerament sal-pebrats,  i quan ja estiguin pràcticament cuits incorporeu-hi el pernil tallat a daus petits.  Coeu-ho tot plegat uns 2 o tres minuts.

Ara aneu per muntar la cassola.
En una cassola que pugui anar al forn, poseu els daus de peus de porc i els fredolics tot barrejat, al damunt el sofregit de tomàquet,  empolsineu-ho amb farina de galeta i gratineu-ho.
Serviu-ho calent.

 RECOMANACIONS:

Per coure els peus de porc també podeu fer servir un olla ràpida, o fins i tot comprar-los cuits.  En aquest cas caldrà escalfar-los una mica per poder desossar-los.
Hem fet servir els fredolics perquè ara és el temps però es pot fer el mateix plat amb qualsevol bolet

Comentaris

Les més populars