CASSOLA DE PEUS DE PORC SENSE FEINA, AMB FREDOLICS
CASSOLA DE PEUS DE PORC SENSE FEINA, AMB FREDOLICS
Temps de fredolics i res millor per acompanyar-los
que un producte tant nostre com els peus de porc, i avui, sense feina
INGREDIENTS:
- 4 peus de porc
- 300 gr. de fredolics
- 100 gr. de pernil tallat petit
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 4 o 5 grans d’all
- Farina de galeta
- Sal, sucre, pebre i oli
ELABORACIÓ:
Feu un sofregit, posant la ceba i un gra d’all,
tallats petits, en una cassola amb un raig d’oli. Coeu-ho a foc lent i tapat fins que estigui
transparent. Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense grana i tallat petit,
rectifiqueu de sucre, sal i pebre i deixeu-ho al foc tot plegat fins que
estigui cuit i reserveu-lo.
Per coure els peus de porc, poseu-los al foc amb
aigua freda i quan arrenqui el bull canvieu-los d’aigua. Afegiu-hi
la resta d’alls trinxats i
feu-los bullir fins que estiguin cuits, aproximadament 2 hores.
Traieu-los del brou i un cop estiguin prou freds
per poder manipular-los sense cremar-vos, desosseu-los, talleu-los a daus i reserveu-los.
Per fer els fredolics poseu un raig d’oli en una
paella. Un cop estigui calent,
incorporeu-hi els fredolics lleugerament sal-pebrats, i quan ja estiguin pràcticament cuits
incorporeu-hi el pernil tallat a daus petits. Coeu-ho tot plegat uns 2 o tres minuts.
Ara aneu per muntar la cassola.
En una cassola que pugui anar al forn, poseu els
daus de peus de porc i els fredolics tot barrejat, al damunt el sofregit de
tomàquet, empolsineu-ho amb farina de
galeta i gratineu-ho.
Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Per coure els peus de porc també podeu fer servir
un olla ràpida, o fins i tot comprar-los cuits. En aquest cas caldrà escalfar-los una mica per
poder desossar-los.
Hem fet servir els fredolics perquè ara és el temps
però es pot fer el mateix plat amb qualsevol bolet
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada