ESPAGUETIS AMB CREMA DE GAMBES


ESPAGUETIS AMB CREMA DE GAMBES


Encetem el mes de desembre amb un plat per a gourmets.

INGREDIENTS:

  •          350 gr. d’espaguetis
  •          2 dotzenes de gambes pelades mitjanes
  •          Formatge parmesà

Per a la crema de gambes:

ü  500 gr. de gambes “periquites”
ü  1 ceba petita
ü  1 porro
ü  1 pastanaga
ü  1 patata
ü  2 tomàquets madurs
ü  1 gra d’all
ü  1 fulla de llorer
ü  1 got de vi blanc
ü  ½ l.  de fumet (brou de peix)
ü  ½ l. de nata liquida
ü  Oli de gira-sol, sal i pebre vermell

 ELABORACIÓ:

Coeu el espaguetis amb abundant aigua bullint, amb sal.  Un cop cuits escorregueu-los i reserveu-los calents.
Prepareu la crema de gambes.
Talleu les verdures en juliana, i en una paella amb un raig d’oli, blanquegeu-les una mica.  Afegiu-hi la patata tallada petita, l’all i el llorer. Coeu-ho uns dos o tres minuts.  Incorporeu-hi els tomàquets tallats en 4 o 8 trossos.  Afegiu-hi les gambes “periquites”.  Coeu-ho tot plegat uns minuts.  Passat aquest temps, incorporeu-hi el vi blanc.  Deixeu-ho reduir una mica.  Afegiu-hi el fumet i deixeu-ho bullir uns 10 minuts.
Passat aquest temps, tritureu-ho amb una batedora mecànica i coleu-ho per un colador xines.  Tindreu una deliciosa crema de gambes.
Per a fer la salsa per als espaguetis o per a qualsevol altra pasta, barregeu aquesta crema de gambes amb nata liquida.  Deixeu-la reduir a foc suau, rectifiqueu de sal i pebre.
Per a muntar el plat salteu amb una mica de mantega les gambes pelades, barregeu els espaguetis amb la salsa i amb les gambes  i  empolsineu al damunt del plat una cullerada de formatge parmesà ratllat.

RECOMANACIONS:

Aquesta crema de gambes, ens pot servir per a molts més plats, per exemple, si en lloc d’afegir nata allargueu la quantitat de fumet i després l’espessiu amb una mica de pa torrat, tindreu una excel·lent sopa de gambes.

 


Comentaris

Les més populars