ESPAGUETIS AMB CREMA DE GAMBES
ESPAGUETIS AMB CREMA DE GAMBES
Encetem el mes de desembre amb un plat per a
gourmets.
INGREDIENTS:
- 350 gr. d’espaguetis
- 2 dotzenes de gambes pelades mitjanes
- Formatge parmesà
Per a la crema de gambes:
ü 500 gr. de gambes “periquites”
ü 1 ceba petita
ü 1 porro
ü 1 pastanaga
ü 1 patata
ü 2 tomàquets madurs
ü 1 gra d’all
ü 1 fulla de llorer
ü 1 got de vi blanc
ü ½ l. de
fumet (brou de peix)
ü ½ l. de nata liquida
ü Oli de gira-sol, sal i pebre vermell
ELABORACIÓ:
Coeu el
espaguetis amb abundant aigua bullint, amb sal. Un cop cuits escorregueu-los i reserveu-los
calents.
Prepareu
la crema de gambes.
Talleu les verdures en juliana, i en una paella amb
un raig d’oli, blanquegeu-les una mica.
Afegiu-hi la patata tallada petita, l’all i el llorer. Coeu-ho uns dos o
tres minuts. Incorporeu-hi els tomàquets
tallats en 4 o 8 trossos. Afegiu-hi les
gambes “periquites”. Coeu-ho tot plegat
uns minuts. Passat aquest temps,
incorporeu-hi el vi blanc. Deixeu-ho
reduir una mica. Afegiu-hi el fumet i
deixeu-ho bullir uns 10 minuts.
Passat aquest temps, tritureu-ho amb una batedora
mecànica i coleu-ho per un colador xines.
Tindreu una deliciosa crema de gambes.
Per a fer la salsa per als espaguetis o per a
qualsevol altra pasta, barregeu aquesta crema de gambes amb nata liquida. Deixeu-la reduir a foc suau, rectifiqueu de
sal i pebre.
Per a muntar el plat salteu amb una mica de mantega
les gambes pelades, barregeu els espaguetis amb la salsa i amb les gambes i
empolsineu al damunt del plat una cullerada de formatge parmesà ratllat.
RECOMANACIONS:
Aquesta crema de gambes, ens pot servir per a molts
més plats, per exemple, si en lloc d’afegir nata allargueu la quantitat de
fumet i després l’espessiu amb una mica de pa torrat, tindreu una excel·lent
sopa de gambes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada