TORTEL·LINIS AMB CARBONARA D’IBÈRIC I CAMAGROCS
TORTEL·LINIS AMB CARBONARA D’IBÈRIC I CAMAGROCS
La tradicional carbonara italiana, és una salsa que
admet moltes variacions i nosaltres avui fem una aportació de clara influència
de terra endins.
INGREDIENTS:
- 350 gr. de tortel·linis
- 100 gr. de pernil tallat a daus petits
- 25 gr. de camagrocs assecats
- 200 ml. de nata líquida
- 2 rovells d’ou
- 4 cullerades de formatge parmesà ratllat
- Oli, sal i pebre negre ratllat
ELABORACIÓ:
Coeu les tortel·linis amb força aigua bullint i
sal, fins que estiguin al “dente” i reserveu-los calents.
En una paella i amb un raig d’oli, fregiu una mica
(dos o tres minuts) el pernil tallat a daus petits i els camagrocs. Afegiu-hi
150 ml de nata i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts fins que redueixi la nata i
la salsa quedi més espessa, tireu-hi força pebre negre en pols i reserveu-ho en
calent.
En el moment de servir el plat, deixateu els rovells
d’ou amb la resta de nata liquida i barregeu, tot remenat, els tortel·linis ,
la salsa de bolets i pernil i els rovells, emplateu-ho i acompanyeu el plat amb
formatge parmesà ratllat.
La base d’una carbonara són els rovells d’ou crus,
algun acompanyament fregit (generalment bacó) el pebre negre mòlt i el formatge
parmesà ratllat, però és molt divertit anar fent modificacions al vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada