TORTEL·LINIS AMB CARBONARA D’IBÈRIC I CAMAGROCS


TORTEL·LINIS AMB CARBONARA D’IBÈRIC I CAMAGROCS


La tradicional carbonara italiana, és una salsa que admet moltes variacions i nosaltres avui fem una aportació de clara influència de terra endins.

INGREDIENTS:

  •   350 gr. de tortel·linis
  •   100 gr. de pernil tallat a daus petits
  •   25 gr. de camagrocs assecats
  •   200 ml. de nata líquida
  •   2 rovells d’ou
  •   4 cullerades de formatge parmesà ratllat
  •   Oli, sal i pebre negre ratllat

ELABORACIÓ:

Coeu les tortel·linis amb força aigua bullint i sal, fins que estiguin al “dente” i reserveu-los calents.
En una paella i amb un raig d’oli, fregiu una mica (dos o tres minuts) el pernil tallat a daus petits i els camagrocs. Afegiu-hi 150 ml de nata i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts fins que redueixi la nata i la salsa quedi més espessa, tireu-hi força pebre negre en pols i reserveu-ho en calent.
En el moment de servir el plat, deixateu els rovells d’ou amb la resta de nata liquida i barregeu, tot remenat, els tortel·linis , la salsa de bolets i pernil i els rovells, emplateu-ho i acompanyeu el plat amb formatge parmesà ratllat.

La base d’una carbonara són els rovells d’ou crus, algun acompanyament fregit (generalment bacó) el pebre negre mòlt i el formatge parmesà ratllat, però és molt divertit anar fent modificacions al vostre gust.


Comentaris

Les més populars