EMPINYONAT DE “RULO DE CABRA”


EMPINYONAT DE “RULO DE CABRA”



Primer plat?, aperitiu?, entrant?, amanida?, no ho sé, però val la pena tastar-lo.

INGREDIENTS:

  •           1 Formatge de cabra tipus “Rulo”
  •           1 cullerada de pinyons per persona
  •           ½ kg de tomàquets
  •            ¼ de kg de sucre
  •            El suc de ½ llimona
  •           Julivert picat
  •           Unes fulles d’enciam


ELABORACIÓ:

Per començar prepareu una melmelada de tomàquet.
Traieu la tija als tomàquets i talleu-los  en quatre  o cinc talls cada tomàquet.
Poseu-los dins d’un bol i tritureu-los amb una batedora elèctrica, passeu la polpa  per un colador xinès i poseu-la dins d’una cassola amb el sucre i el suc de la llimona.
Coeu-ho tot plegat fins que tingui una textura de melmelada, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
En el moment de muntar el plat, talleu una llesca de formatge d’un dit de gruix, poseu-la damunt d’un plat i al damunt un parell de cullerades de melmelada de tomàquet, una cullerada de pinyons i una mica de julivert picat i gratineu-ho tot, fins que els pinyons estiguin daurats i el formatge comenci a fondre’s.
Acabeu de guarnir el plat amb una mica d’enciam i serviu-ho calent.

 RECOMANACIONS:

Quan feu melmelada de tomàquet, aprofiteu per fer-ne una bona quantitat.
Quan gratineu el formatge és millor que estigui separat del gratinador, així aconseguireu que, a més de gratinar-se, també agafi temperatura el formatge.
Podeu fer aquest plat amb altres melmelades de fruites vermelles com les maduixes o els gerds, també queden bé.


Comentaris

Les més populars