EMPINYONAT DE “RULO DE CABRA”
EMPINYONAT DE “RULO DE CABRA”
Primer plat?, aperitiu?, entrant?,
amanida?, no ho sé, però val la pena tastar-lo.
INGREDIENTS:
- 1 Formatge de cabra tipus “Rulo”
- 1 cullerada de pinyons per persona
- ½ kg de tomàquets
- ¼ de kg de sucre
- El suc de ½ llimona
- Julivert picat
- Unes fulles d’enciam
ELABORACIÓ:
Per començar prepareu una melmelada de
tomàquet.
Traieu la tija als tomàquets i
talleu-los en quatre o cinc talls cada tomàquet.
Poseu-los dins d’un bol i tritureu-los
amb una batedora elèctrica, passeu la polpa
per un colador xinès i poseu-la dins d’una cassola amb el sucre i el suc
de la llimona.
Coeu-ho tot plegat fins que tingui una
textura de melmelada, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
En el moment de muntar el plat, talleu
una llesca de formatge d’un dit de gruix, poseu-la damunt d’un plat i al damunt
un parell de cullerades de melmelada de tomàquet, una cullerada de pinyons i
una mica de julivert picat i gratineu-ho tot, fins que els pinyons estiguin
daurats i el formatge comenci a fondre’s.
Acabeu de guarnir el plat amb una mica
d’enciam i serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Quan feu melmelada de tomàquet,
aprofiteu per fer-ne una bona quantitat.
Quan gratineu el formatge és millor que
estigui separat del gratinador, així aconseguireu que, a més de gratinar-se,
també agafi temperatura el formatge.
Podeu fer aquest plat amb altres
melmelades de fruites vermelles com les maduixes o els gerds, també queden bé.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada