CHUTNEY DE CIRERES I CEBES


CHUTNEY DE CIRERES I CEBES


Avui superem fronteres físiques i culturals i portem una elaboració originària de la Índia, però que ha tingut molta acceptació a la nostra cuina, amb un ampli ventall de possibilitats i combinacions, i val la pena tenir-la present.

INGREDIENTS:

  •         1,2 kg de cireres
  •         3 cebes mitjanes
  •         1 branca de canyella
  •         1 cullerada de gingebre rallat
  •         1 culleradeta de sal
  •         1 culleradeta de pebre mòlt
  •         100 cc de vinagre de “Chradonnay”
  •         150 gr. de sucre morè

ELABORACIÓ:

Renteu les cireres i traieu-les-hi els pinyols.  Peleu les cebes i talleu-les a  juliana fineta.
Poseu tots els, ingredients en una cassola alta. Tapeu-la i poseu-la a escalfar amb un foc mitjà durant uns 45 minuts, remenant de tant en tant, vigilant que no es quedi sense líquid i es cremi.
Rectifiqueu de sal i especies, segons el vostre gust, i si està molt líquid destapeu la cassola, apugeu el foc i coeu-ho fins que no quedi pràcticament líquid.
Ja està al punt, es pot consumir fred o calent i és ideal com acompanyament de carns i peixos pel seu sabor agredolç i especiat.

RECOMANACIONS:

Podeu fer chutney de tot el que us agradi, dolç i salat, es tracta de coure-ho amb una mica de vinagre i sucre i afegir-hi les especies que més us agradin.  Pot ser més picant o menys, més dolç o menys.  El mateix us dic amb el tipus de vinagre.  Tot al vostre gust.

Comentaris

Les més populars