CHUTNEY DE CIRERES I CEBES
CHUTNEY DE CIRERES I CEBES
Avui superem fronteres físiques i culturals i
portem una elaboració originària de la Índia, però que ha tingut molta
acceptació a la nostra cuina, amb un ampli ventall de possibilitats i
combinacions, i val la pena tenir-la present.
INGREDIENTS:
- 1,2 kg de cireres
- 3 cebes mitjanes
- 1 branca de canyella
- 1 cullerada de gingebre rallat
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de pebre mòlt
- 100 cc de vinagre de “Chradonnay”
- 150 gr. de sucre morè
ELABORACIÓ:
Renteu les cireres i traieu-les-hi els pinyols. Peleu les cebes i talleu-les a juliana fineta.
Poseu tots els, ingredients en una cassola alta.
Tapeu-la i poseu-la a escalfar amb un foc mitjà durant uns 45 minuts, remenant
de tant en tant, vigilant que no es quedi sense líquid i es cremi.
Rectifiqueu de sal i especies, segons el vostre
gust, i si està molt líquid destapeu la cassola, apugeu el foc i coeu-ho fins
que no quedi pràcticament líquid.
Ja està al punt, es pot consumir fred o calent i és
ideal com acompanyament de carns i peixos pel seu sabor agredolç i especiat.
RECOMANACIONS:
Podeu fer chutney de tot el que us agradi, dolç i
salat, es tracta de coure-ho amb una mica de vinagre i sucre i afegir-hi les
especies que més us agradin. Pot ser més
picant o menys, més dolç o menys. El
mateix us dic amb el tipus de vinagre.
Tot al vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada