AMANIDA DE TARONJA I BACALLÀ ESQUEIXAT



AMANIDA DE TARONJA I BACALLÀ ESQUEIXAT

 Amb la línia de trobar plats refrescants per aquest temps, avui us recomanem una amanida on hi barregem la fruita, concretament la taronja amb el sabor salat del bacallà.  És molt agradable de menjar i us encoratgem a que la tasteu.

INGREDIENTS:

  •       4 taronges
  •       1 ceba tendra
  •       200 grs. de bacallà esqueixat
  •       2 ous durs
  •       1 grapat d’olives arbequines
  •       1 grapat d’olives negres
  •       Oli d’oliva
  •       Sal i pebre vermell dolç

 ELABORACIÓ:


En primer lloc pelarem les taronges a sang (això vol dir amb un ganivet i traient tota la cutícula.  Després les tallarem a rodanxes fines, o si ens agrada més, a grills i ho posarem al fons del plat.  Per damunt escamparem el bacallà esqueixat.  Després tallarem la ceba molt petita i la tirarem pel damunt.  Afegirem els ous durs també tallats molt petits.  I per últim les olives.  Per amanir-ho hi tirarem oli d’oliva i hi espolsarem pel damunt el pebre vermell.  Si convingués hi podem afegir una mica de sal i fins i tot una mica de vinagre si és el nostre gust.  Es serveix fresc.

És millor si les taronges són una mica àcides i el bacallà ha d’estar poc dessalat.  Bon profit.


Comentaris

Les més populars