CONILL AMB CIRERES.


CONILL AMB CIRERES.


La curta durada del temps de cireres ens obliga a gaudir d’elles de totes les formes possibles.

INGREDIENTS:

ü  1 conill tallat a trossets ben petits
ü  100 gr. de cansalada del coll
ü  400 gr. de cireres
ü  1 branqueta de farigola
ü  1 copa de kirsch (aiguardent de cireres)
ü  50 ml. de vinagre de cabernet
ü  50 gr. de sucre morè
ü  ¾ de litre d’aigua
ü  Oli d’oliva, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Salpebreu el conill i la cansalada tallada a daus petits.  Poseu-ho en una cassola juntament amb la farigola i un raig d’oli.  Coeu-ho a potència mitjana durant uns 4 minuts tot remenant i només fins que la carn perdi el color rosat (no ha de quedar daurada).  Afegiu a la cassola el kirsch i 600 ml. d’aigua i deixeu-ho coure a foc mitjà fins que s’hagi evaporat tot el líquid (aproximadament uns 40 minuts).
En un altre recipient prepareu l’agredolç de cireres.  Poseu-hi el vinagre i el sucre i deixeu-ho coure fins que agafi textura de caramel (aproximadament uns 8 minuts). Afegiu-hi 100 ml. d’aigua i les cireres i deixeu-ho al foc fins que arrenqui el bull.  Traieu-ho del foc. 
Un cop el conill estigui cuit tireu-hi l’agredolç de cireres.  Remeneu-ho be i poseu-ho al forn a 170º durant uns 5 minuts.  I ja està llest per menjar.

RECOMANACIONS:

És un detall treure el pinyol de les cireres, però queda a la vostra elecció.

Comentaris

Les més populars