PASTIS (QUICHE) D’ALBERGINIA, MATÓ I PINYONS

 

PASTIS (QUICHE)  D’ALBERGINIA, MATÓ I PINYONS


Un pastís molt típic de la cuina francesa en totes les seves formes, avui el farem amb albergínies i mató.

INGREDIENTS:

  •   1 placa de pasta de full
  •   1 albergínia
  •   1 ou
  •   250gr. de mató
  •   150 ml de crema de llet
  •   Un grapat de pinyons
  •   Farigola fresca

  •   
    Oli sal i pebre

ELBORACIÓ:

Folreu un motlle de pastís amb paper de cuina i cobriu-lo amb la placa de pasta de full mirant que les parets també quedin cobertes. Punxeu amb una forquilla la base i coeu-ho a 200º durant 10 minuts. Talleu l’albergínia a rodelles no gaire gruixudes, salpebreu-les i coeu-les una mica, damunt d’una planxa sucada amb oli i reserveu-les. Barregeu el mató, la crema de llet i l’ou fins que tingueu una crema homogènia, i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Aboqueu la crema de mató dins de la pasta de full pre-cuita, escampeu al damunt l’albergínia i el pinyons,  un rajolinet d’oli i al damunt unes  fulletes de farigola. Coeu-ho tot plegat a 180º durant 30 minuts.  I ja es pot menjar calenta o tèbia.

 

RECOMANACIONS:

La forma del pastís pot esser rodó o quadrat depenent de la pasta de full que tingueu, el mes normal a França és el rodó.

Podeu substituir l’albergínia per altres verdures i el mató per altres formatges més potents de sabor, però aquesta barreja queda deliciosa.

No tots els forns tenen la mateixa potència, per això és important que controleu la part final de la cocció, punxant el pastís fins que l’escuradents surti net.  

Comentaris

Les més populars