PASTIS (QUICHE) D’ALBERGINIA, MATÓ I PINYONS
PASTIS (QUICHE) D’ALBERGINIA, MATÓ I PINYONS
Un
pastís molt típic de la cuina francesa en totes les seves formes, avui el farem
amb albergínies i mató.
INGREDIENTS:
- 1
placa de pasta de full
- 1
albergínia
- 1
ou
- 250gr.
de mató
- 150
ml de crema de llet
- Un
grapat de pinyons
- Farigola
fresca
Oli sal i pebre
ELBORACIÓ:
Folreu
un motlle de pastís amb paper de cuina i cobriu-lo amb la placa de pasta de
full mirant que les parets també quedin cobertes. Punxeu amb una forquilla la
base i coeu-ho a 200º durant 10 minuts. Talleu l’albergínia a rodelles no gaire
gruixudes, salpebreu-les i coeu-les una mica, damunt d’una planxa sucada amb
oli i reserveu-les. Barregeu el mató, la crema de llet i l’ou fins que tingueu
una crema homogènia, i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Aboqueu la crema de mató
dins de la pasta de full pre-cuita, escampeu al damunt l’albergínia i el
pinyons, un rajolinet d’oli i al damunt
unes fulletes de farigola. Coeu-ho tot
plegat a 180º durant 30 minuts. I ja es
pot menjar calenta o tèbia.
RECOMANACIONS:
La
forma del pastís pot esser rodó o quadrat depenent de la pasta de full que
tingueu, el mes normal a França és el rodó.
Podeu
substituir l’albergínia per altres verdures i el mató per altres formatges més
potents de sabor, però aquesta barreja queda deliciosa.
No
tots els forns tenen la mateixa potència, per això és important que controleu
la part final de la cocció, punxant el pastís fins que l’escuradents surti
net.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada