PATATES FARCIDES DE BOLETS I PERNIL


PATATES FARCIDES DE BOLETS I PERNIL


Una aportació a la bonica fira de la patata del bufet del poble veí d’Orís.

INGREDIENTS:

  •   6 patates del bufet mitjanes
  •   250 gr. de bolets variats
  •   100 gr.de pernil tallat a daus petits
  •   1 ou
  •   3 tomàquets deshidratats i en oli
  •   Una cullerada d’escates de ceba deshidratada
  •   Sal, all i julivert

ELABORACIO:

Renteu les patates, emboliqueu-les amb paper de plata i coeu-les al forn a 190º, fins que al punxar-les trobeu que ja estan cuites, aproximadament una hora, depenent de la mida de les patates.
Mentre es couen les patates, netegeu els bolets, talleu-los a daus  i fregiu-los amb una mica d’oli.  Quan ja estiguin pràcticament cuits, afegiu-hi l’all i el julivert tallat petit i els daus de pernil, remeneu una mica, rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-ho.
Un cop tingueu les patates cuites, talleu un tros d’una punta i buideu-les amb l’ajut d’una cullera, deixant una mica de polpa a tocar de la pell perquè mantinguin la forma.
Poseu la polpa que traieu a les patates, en un bol; aixafeu-la amb una forquilla, incorporeu-hi l’ou, emulsioneu-ho tot bé, rectifiqueu de sal i pebre i per acabar afegiu-hi els bolets i el pernil que teníeu reservat, tot remenant perquè quedi tot repartit.
Ompliu les patates amb aquesta preparació.  Poseu al damunt unes tiretes de tomàquet en oli, unes escates de ceba i fornegeu-ho tot plegat uns 7 o 8 minuts a 180º.

RECOMANANCIONS:

El farcit el podeu modificar segons les vostres preferències, però aquest queda molt bé. 

Comentaris

Les més populars