PATATES FARCIDES DE BOLETS I PERNIL
PATATES FARCIDES DE BOLETS I PERNIL
Una aportació a la bonica fira de la patata del
bufet del poble veí d’Orís.
INGREDIENTS:
- 6 patates del bufet mitjanes
- 250 gr. de bolets variats
- 100 gr.de pernil tallat a daus petits
- 1 ou
- 3 tomàquets deshidratats i en oli
- Una cullerada d’escates de ceba deshidratada
- Sal, all i julivert
ELABORACIO:
Renteu les patates, emboliqueu-les amb paper de
plata i coeu-les al forn a 190º, fins que al punxar-les trobeu que ja estan
cuites, aproximadament una hora, depenent de la mida de les patates.
Mentre es couen les patates, netegeu els bolets,
talleu-los a daus i fregiu-los amb una
mica d’oli. Quan ja estiguin
pràcticament cuits, afegiu-hi l’all i el julivert tallat petit i els daus de
pernil, remeneu una mica, rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-ho.
Un cop tingueu les patates cuites, talleu un tros d’una
punta i buideu-les amb l’ajut d’una cullera, deixant una mica de polpa a tocar
de la pell perquè mantinguin la forma.
Poseu la polpa que traieu a les patates, en un bol;
aixafeu-la amb una forquilla, incorporeu-hi l’ou, emulsioneu-ho tot bé,
rectifiqueu de sal i pebre i per acabar afegiu-hi els bolets i el pernil que
teníeu reservat, tot remenant perquè quedi tot repartit.
Ompliu les patates amb aquesta preparació. Poseu al damunt unes tiretes de tomàquet en
oli, unes escates de ceba i fornegeu-ho tot plegat uns 7 o 8 minuts a 180º.
RECOMANANCIONS:
El farcit el podeu modificar segons les vostres
preferències, però aquest queda molt bé.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada