FIDEUS AMB BACALLÀ


FIDEUS AMB BACALLÀ

El característic sabor del bacallà, aporta a aquesta cassola d’elaboració tradicional un toc excepcional.

INGREDIENTS:

ü  ½ kg. de bacallà dessalat
ü  ¼ de kg. de fideus mitjans (3 o 4)
ü  2 pebrots verds
ü  ¼ de kg. de bolets variats
ü  1 ceba dolça mitjana
ü  1 copa de xerès blanc sec
ü  1 tomàquet madur
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

En una cassola poseu un parell de cullerades d’oli i quan sigui calent poseu-hi el bacallà tallat a daus mitjans.  Deixeu-lo coure un minut per cada banda, traieu-lo de la cassola i reserveu-lo.  A la mateixa cassola i amb l’oli que ha quedat, fregiu la ceba tallada molt petita a foc molt lent durant uns 10 minuts.  Després afegiu-hi el pebrot verd tallat a daus i els bolets.  Salpebreu-ho i fregiu-ho tot junt uns tres minuts.  Peleu el tomàquet, traieu-li la grana i talleu-lo a daus petits.  Tireu-lo a dins de la cassola.  Coeu-ho tot plegat uns segons, i afegiu-hi el xerès.  Deixeu-ho coure tot uns 3 o 4 minuts més.  Tireu els fideus a la cassola i un parell de litres d’aigua bullint.  Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure fins que estiguin cuits (entre 7 i 9 minuts depenent de la mida dels fideus).
Per acabar poseu dins la cassola els talls de bacallà i el suc que haurà desprès el bacallà mentre reposava.  Coeu-ho tot plegat un minut.  I ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Si no disposeu de bolets frescos de temporada, en podeu fer servir de congelats o confitats.
Recordeu que és important la qualitat de l’aigua.  Per això us recomano fer servir aigua mineral.

Comentaris

Les més populars