FIDEUS AMB BACALLÀ
FIDEUS AMB BACALLÀ
El
característic sabor del bacallà, aporta a aquesta cassola d’elaboració
tradicional un toc excepcional.
INGREDIENTS:
ü ½
kg. de bacallà dessalat
ü ¼
de kg. de fideus mitjans (3 o 4)
ü 2
pebrots verds
ü ¼
de kg. de bolets variats
ü 1
ceba dolça mitjana
ü 1
copa de xerès blanc sec
ü 1
tomàquet madur
ü Sal,
pebre i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
En una
cassola poseu un parell de cullerades d’oli i quan sigui calent poseu-hi el
bacallà tallat a daus mitjans. Deixeu-lo
coure un minut per cada banda, traieu-lo de la cassola i reserveu-lo. A la mateixa cassola i amb l’oli que ha
quedat, fregiu la ceba tallada molt petita a foc molt lent durant uns 10
minuts. Després afegiu-hi el pebrot verd
tallat a daus i els bolets. Salpebreu-ho
i fregiu-ho tot junt uns tres minuts.
Peleu el tomàquet, traieu-li la grana i talleu-lo a daus petits. Tireu-lo a dins de la cassola. Coeu-ho tot plegat uns segons, i afegiu-hi el
xerès. Deixeu-ho coure tot uns 3 o 4
minuts més. Tireu els fideus a la
cassola i un parell de litres d’aigua bullint.
Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure fins que estiguin cuits
(entre 7 i 9 minuts depenent de la mida dels fideus).
Per
acabar poseu dins la cassola els talls de bacallà i el suc que haurà desprès el
bacallà mentre reposava. Coeu-ho tot
plegat un minut. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Si no
disposeu de bolets frescos de temporada, en podeu fer servir de congelats o
confitats.
Recordeu
que és important la qualitat de l’aigua.
Per això us recomano fer servir aigua mineral.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada