CREMA DE XAMPINYONS PORTOBELLO


CREMA DE XAMPINYONS PORTOBELLO


Els bolets de cultiu són un bon recurs quan no en tenim de salvatges, i la varietat de xampinyons  “portobello” són una delícia pel paladar.

INGREDIENTS:

  •   ½ kg. de xampinyons portobello
  •   1 ceba de Figueres
  •   1  cullerada de mantega
  •   1 cullerada de farina
  •   ½ l de brou vegetal
  •   ¼ l de nata líquida
  •   Sal i pebre blanc molt

ELABORACIÓ:

Netegeu els xampinyons i talleu-los a daus petits. Talleu la ceba a juliana petita.
Poseu en una olla la cullerada de mantega i fregiu-hi la ceba, a foc suau i tapat.  Quan sigui transparent, afegiu-hi els bolets i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts.
Incorporeu-hi la farina, remeneu-ho i coeu-ho un parell de minuts.
Afegiu-hi el brou vegetal i feu-ho bullir fins que el bolets siguin tendres, aproximadament uns 10 minuts. Tritureu-ho fins que sigui ben fi. Afegiu-hi la nata líquida, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho un parell de minuts.
Serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

Quan talleu el bolets, reserveu-ne quatre o cinc de petits i, just abans de triturar-los, retireu-los i poseu-los al plat per decorar.
El Portobello és de color més fosc i molt gustós però també es pot fer amb xampinyons blancs.
I si teniu bolets d’una altre varietat, també en podeu fer una crema deliciosa.  

Comentaris

Les més populars