CREMA DE XAMPINYONS PORTOBELLO
CREMA DE XAMPINYONS PORTOBELLO
Els
bolets de cultiu són un bon recurs quan no en tenim de salvatges, i la varietat
de xampinyons “portobello” són una
delícia pel paladar.
INGREDIENTS:
- ½
kg. de xampinyons portobello
- 1
ceba de Figueres
- 1 cullerada de mantega
- 1
cullerada de farina
- ½
l de brou vegetal
- ¼
l de nata líquida
- Sal
i pebre blanc molt
ELABORACIÓ:
Netegeu
els xampinyons i talleu-los a daus petits. Talleu la ceba a juliana petita.
Poseu
en una olla la cullerada de mantega i fregiu-hi la ceba, a foc suau i tapat. Quan sigui transparent, afegiu-hi els bolets i
coeu-ho tot plegat uns 10 minuts.
Incorporeu-hi
la farina, remeneu-ho i coeu-ho un parell de minuts.
Afegiu-hi
el brou vegetal i feu-ho bullir fins que el bolets siguin tendres,
aproximadament uns 10 minuts. Tritureu-ho fins que sigui ben fi. Afegiu-hi la
nata líquida, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho un parell de minuts.
Serviu-ho
calent.
RECOMANACIONS:
Quan
talleu el bolets, reserveu-ne quatre o cinc de petits i, just abans de
triturar-los, retireu-los i poseu-los al plat per decorar.
El
Portobello és de color més fosc i molt gustós però també es pot fer amb
xampinyons blancs.
I
si teniu bolets d’una altre varietat, també en podeu fer una crema deliciosa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada