TONYINA A LA MOSTASSA AMB AGREDOLÇ DE TOMÀQUET

TONYINA A LA MOSTASSA AMB AGREDOLÇ DE TOMÀQUET




La tonyina és, sens dubte, un del peixos més apreciats per totes les cultures, i el seu sabor i textura el fa ideal per a diferents plats i combinacions.  Sens dubte, la d’avui no us deixarà indiferents.

INGREDIENTS:

ü  4 talls de tonyina d’un cm de gruix
ü  1 pot de mostassa de “dijon”
ü  1 tomàquet madur
ü  2 cullerades de sucre de canya
ü  Vinagre de módena
ü  Julivert picat
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Comenceu per preparar l’agredolç de tomàquet.
Peleu, i traieu les granes del tomàquet, després el talleu a daus petits i el fregiu en una paella amb una mica d’oli durant uns tres o quatre minuts. Incorporeu el sucre i quan estigui desfet amb el tomàquet, afegiu-hi el vinagre de módena. El deixeu reduir i li tireu el julivert picat, rectifiqueu la salsa amb sal i pebre i reserveu-la calenta.
Salpebreu la tonyina i pinteu-la per les dues cares amb mostassa abundant.
Poseu un raig d’oli en una paella i, quan estigui força calent, marqueu la tonyina uns dos minuts per banda.
Ja podeu emplatar, posant  un tall de tonyina a cada plat i una cullerada d’agredolç de tomàquet al damunt.

RECOMANACIONS:

Recordeu que la tonyina no s’ha de coure gaire, doncs té tendència a quedar eixuta, malgrat que la mostassa ens ajudi a fer una crosta que ens mantindrà la tonyina més sucosa.

Comentaris

Les més populars