GUATLLES AMB SAMFAINA


GUATLLES AMB SAMFAINA


Per començar l’any ens retrobarem amb una au de carn delicada que tenim una mica oblidada.

INGREDIENTS:

  •   4 guatlles
  •   150 gr. de pernil
  •   1 copa de vi blanc

Per a la samfaina:

  •   1 albergínia
  •   1 pebrot vermell
  •   1 carbassó
  •   1 pebrot verd
  •   1 ceba
  •   1 tomàquet
  •   Orenga, julivert i pebre vermell dolç
  •   Oli, sal, sucre i pebre


ELABORACIÓ:

Obriu les guatlles per la meitat, salpebreu--les i coeu-les, en una cassola amb un bon raig d’oli, i un cop estiguin daurades per les dues bandes, reserveu-les.
A la mateixa cassola i amb el mateix oli de coure les guatlles, tireu-hi el pernil tallat a daus petits, la ceba tallada a juliana i els pebrot tallats a daus, i coeu-ho a foc lent i  tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament cuit.  Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat a daus petits, les especies, rectifiqueu de sal i pebre i continueu la cocció fins que estigui tot cuit.
Un cop feta la samfaina poseu dins la cassola les guatlles i el vi blanc, tapeu-ho i deixeu-ho coure tot plegat uns 5 minuts més i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

També podeu incorporar a aquest plat uns pinyons, que afegiríeu junt amb els daus de pernil i la ceba.


Comentaris

Les més populars