GUATLLES AMB SAMFAINA
GUATLLES AMB SAMFAINA
Per començar l’any ens retrobarem amb una au de
carn delicada que tenim una mica oblidada.
INGREDIENTS:
- 4 guatlles
- 150 gr. de pernil
- 1 copa de vi blanc
Per a la samfaina:
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Orenga, julivert i pebre vermell dolç
- Oli, sal, sucre i pebre
ELABORACIÓ:
Obriu
les guatlles per la meitat, salpebreu--les i coeu-les, en una cassola amb un
bon raig d’oli, i un cop estiguin daurades per les dues bandes, reserveu-les.
A la
mateixa cassola i amb el mateix oli de coure les guatlles, tireu-hi el pernil tallat
a daus petits, la ceba tallada a juliana i els pebrot tallats a daus, i coeu-ho
a foc lent i tapat. Quan veieu que està
pràcticament cuit incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a
daus, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament
cuit. Per acabar, afegiu-hi el tomàquet,
pelat, sense llavors i tallat a daus petits, les especies, rectifiqueu de sal i
pebre i continueu la cocció fins que estigui tot cuit.
Un cop feta
la samfaina poseu dins la cassola les guatlles i el vi blanc, tapeu-ho i deixeu-ho
coure tot plegat uns 5 minuts més i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
També
podeu incorporar a aquest plat uns pinyons, que afegiríeu junt amb els daus de
pernil i la ceba.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada