BRAÓ DE XAI A L’ALL


BRAÓ DE XAI A L’ALL


El braó és, sens dubte, una de les carns més gustoses de les cuixes dels animals i els de xai són deliciosos.

INGREDIENTS:

ü  4 braons de xai
ü  3 cabeces d’all
ü  5 fulles de llorer
ü  Un got de vi blanc sec
ü  ½ litre de brou d’au
ü  Oli d’oliva
ü  Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Netegeu els braons del tel que els recobreix, salpebreu-los i rostiu-los per tots els costats amb oli, en una cassola que després pugui anar al forn.
Un cop estiguin daurats el braons, poseu a la cassola las cabeces d’alls tallades per la meitat, les fulles de llorer, el vi i poseu la cassola al forn preescalfat a 160º.
Deixeu reduir el vi fins que quedi menys de la meitat i afegiu-hi el brou.
Deixeu-ho coure tot plegat fins que tingueu el xai tendre, pot esser un hora i mitja o dues.
Traieu la cassola del forn i poseu-la al damunt del foc per reduir la salsa mentre aneu remullant els braons.
Si cal traieu els braons i reduïu la salsa fins que estigui amb textura de caramel.
Serviu els braons calents i salsats per damunt.

La forma ideal d’acompanyar aquest plat es amb una base de puré de patates, que farà molt més amorosa la salsa. 


Comentaris

Les més populars