BRAÓ DE XAI A L’ALL
BRAÓ DE XAI A L’ALL
El
braó és, sens dubte, una de les carns més gustoses de les cuixes dels animals i
els de xai són deliciosos.
INGREDIENTS:
ü 4
braons de xai
ü 3
cabeces d’all
ü 5
fulles de llorer
ü Un
got de vi blanc sec
ü ½
litre de brou d’au
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu els braons del tel que els recobreix, salpebreu-los i rostiu-los
per tots els costats amb oli, en una cassola que després pugui anar al forn.
Un cop estiguin daurats el braons, poseu a la cassola las cabeces d’alls
tallades per la meitat, les fulles de llorer, el vi i poseu la cassola al forn
preescalfat a 160º.
Deixeu reduir el vi fins que quedi menys de la meitat i afegiu-hi el
brou.
Deixeu-ho coure tot plegat fins que tingueu el xai tendre, pot esser un
hora i mitja o dues.
Traieu la cassola del forn i poseu-la al damunt del foc per reduir la
salsa mentre aneu remullant els braons.
Si cal traieu els braons i reduïu la salsa fins que estigui amb textura
de caramel.
Serviu els braons calents i salsats per damunt.
La forma ideal d’acompanyar aquest plat es amb una base de puré de
patates, que farà molt més amorosa la salsa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada