CARPACCIO DE PEUS DE PORC AMB VINAGRETA DE MOSTASSA
CARPACCIO DE PEUS DE PORC AMB VINAGRETA DE MOSTASSA
Avui volem presentar un plat o forma de
cuinar que s’està arrelant amb força entre nosaltres i que com altres plats
important dins la nostre cuina ve d’Itàlia.
En
general, la paraula carpaccio parla d’un plat fet amb un producte fred o cru,
tallat a làmines molt fines i amanit amb alguna salsa o oli aromatitzat. Tenim
infinitat de carpaccios, tants com vulguem, de carn, de peix, de verdures, de
bolets, etc.
A la
recepta d’avui volem portar aquesta tècnica a sabors tant nostres com és el
dels peus de porc.
INGREDIENTS:
Per el carpaccio.
ü Dos
peus de porc, tallats per la meitat i cuits
ü ½
botifarra negra
ü Sal
i pebre
Per la vinagreta:
ü 50
gr. de mostassa a “l’antiga”
ü 50
gr. de vinagre de mòdena
ü 100
gr. d’oli d’oliva
ü 100
gr. d’oli de girasol
ü sal
i pebre
Per muntar el plat:
ü fulles
d’enciam variats
ü cogombres
i cebetes en vinagre
ELABORACIÓ:
Per
començar courem els peus de porc amb un ceba, una fulla de llorer, sal i uns
grans de pebre i clau.
Si
disposem d’olla a pressió amb un hora aproximadament estaran cuits. Sinó els courem unes dues o tres hores fins
que estiguin tous.
Un cop
cuits, els colarem i quan els puguem tocar sense cremar-nos traurem els ossos i
els tallarem a tallets petits.
A
banda tallarem petita la botifarra negra i la barrejarem amb els peus de porc
aprofitant que encara són calents, mirant de que quedi ben repartida.
Amb
l’ajut de film transparent, farem un caneló amb la carn, apretant mentre
cargolem perquè quedi sense bosses d’aire i compacte. Ho guardarem a la nevera
com a mínim unes dues hores.
Per
muntar el plat prepararem la vinagreta barrejant la mostassa amb el vinagre, i
remenant, anirem afegint l’oli com si féssim una maionesa fins que quedi
muntada.
Ja
podem muntar el plat. Tallarem amb un
ganivet ben esmolat llesques de peus el més primes possible, repartint-les per
damunt del plat amb una mica de gràcia, sense apilar gaire. Posarem els
cogombres les cebetes i l’enciam, també amb una mica de gràcia,
I per
últim ho banyarem amb la vinagreta segons el nostre gust.
Aquesta
vinagreta també serveix per amanir tot el que ens vingui de gust i els peus de
porc preparats així també es poden escalfar una mica per fer un amanida tèbia
.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada