CARPACCIO DE PEUS DE PORC AMB VINAGRETA DE MOSTASSA


CARPACCIO DE PEUS DE PORC AMB VINAGRETA DE MOSTASSA

 

Avui volem presentar un plat o forma de cuinar que s’està arrelant amb força entre nosaltres i que com altres plats important dins la nostre cuina ve d’Itàlia.
En general, la paraula carpaccio parla d’un plat fet amb un producte fred o cru, tallat a làmines molt fines i amanit amb alguna salsa o oli aromatitzat. Tenim infinitat de carpaccios, tants com vulguem, de carn, de peix, de verdures, de bolets, etc.
A la recepta d’avui volem portar aquesta tècnica a sabors tant nostres com és el dels peus de porc.

INGREDIENTS:

Per el carpaccio.

ü  Dos peus de porc, tallats per la meitat i cuits
ü  ½ botifarra negra
ü  Sal i pebre

Per la vinagreta:

ü  50 gr. de mostassa a “l’antiga”
ü  50 gr. de vinagre de mòdena
ü  100 gr. d’oli d’oliva
ü  100 gr. d’oli de girasol
ü  sal i pebre

Per muntar el plat:

ü  fulles d’enciam variats
ü  cogombres i cebetes en vinagre

ELABORACIÓ:

Per començar courem els peus de porc amb un ceba, una fulla de llorer, sal i uns grans de pebre i clau.
Si disposem d’olla a pressió amb un hora aproximadament estaran cuits.  Sinó els courem unes dues o tres hores fins que estiguin tous.
Un cop cuits, els colarem i quan els puguem tocar sense cremar-nos traurem els ossos i els tallarem a tallets petits.
A banda tallarem petita la botifarra negra i la barrejarem amb els peus de porc aprofitant que encara són calents, mirant de que quedi ben repartida.
Amb l’ajut de film transparent, farem un caneló amb la carn, apretant mentre cargolem perquè quedi sense bosses d’aire i compacte. Ho guardarem a la nevera com a mínim unes dues hores.
Per muntar el plat prepararem la vinagreta barrejant la mostassa amb el vinagre, i remenant, anirem afegint l’oli com si féssim una maionesa fins que quedi muntada.
Ja podem muntar el plat.  Tallarem amb un ganivet ben esmolat llesques de peus el més primes possible, repartint-les per damunt del plat amb una mica de gràcia, sense apilar gaire. Posarem els cogombres les cebetes i l’enciam, també amb una mica de gràcia,
I per últim ho banyarem amb la vinagreta segons el nostre gust.

Aquesta vinagreta també serveix per amanir tot el que ens vingui de gust i els peus de porc preparats així també es poden escalfar una mica per fer un amanida tèbia . 

Comentaris

Les més populars