PASTÍS DE FIGUES, FORMATGE BLAU I ANOUS

 

PASTÍS DE FIGUES, FORMATGE BLAU I ANOUS


Cal aprofitar al màxim el temps de les figues, en dolç, salat o buscant el contrast, sempre tindreu resultats espectaculars.

 

INGREDIENTS:

  •   Una placa de pasta de full
  •   1 ou
  •   200 g de formatge cremós
  •   500 g de figues coll de dama
  •   150 g de formatge blau
  •   Un grapat de nous pelades
  •   Mel

 

ELABORACIÓ:

Punxeu amb una forquilla la part central de la pasta de full fins a uns 2 o 3 cm de la vora, perquè no pugi. Cobriu la part que heu punxat amb la crema de formatge i pinteu tot el vol amb l’ou batut, rebaixat amb una mica d’aigua. Aneu posant al damunt llesques de figues fins a cobrir el formatge. Després escampeu de forma aleatòria, però que quedi ben escampat, el formatge blau i les nous, tallades a trossets petits.

Un cop tingueu muntat el pastís coeu-lo al forn durant uns 20/25 minuts a 180°.  Traieu-lo del forn i encara calent tireu-hi al damunt un fil de mel, que també arribi a tot el pastís. Deixeu-lo refredar i ja es pot menjar.

 

RECOMANACIONS:

Es pot menjar fred o tebi, en qualsevol àpat.

 La quantitat de formatge blau o rocafort queda també al gust de cadascú de vosaltres.

Comentaris

Les més populars