CREMA DE XOCOLATA
CREMA DE XOCOLATA
La
xocolata al 1714, plenament actual .
INGREDIENTS:
ü 1
l. de llet
ü 250
gr. de cobertura de xocolata negra
ü 10
rovells d’ou
ü 80
gr. de midó
ü 280
gr. de sucre
ü 1
branca de canyella
ü la
pela d’una llimona
ELABORACIÓ:
Poseu
dins d’un pot que pugui anar al foc, els rovells, el midó, el sucre i ¼ de
litre de llet. Remeneu fins obtenir una barreja homogènia i sense cap grumoll,
i reserveu.
En un
pot apart, poseu la resta de llet amb la branca de canyella i la pela de la
llimona i poseu-ho al foc fins que comenci a bullir.
Poseu
el pot que té els rovells, al foc i incorporeu-hi, tota d’un cop, la llet que
està bullint, remenant amb energia per lligar tota la crema i evitar que es
facin grumolls.
Coeu-ho
a foc lent fins tenir la textura espessa que vulgueu, sense deixar de remenar i
evitant que arribi a bullir.
Un cop
fet, traieu-la del foc, afegiu-hi la xocolata i remeneu fins que estigui
totalment dissolta, cobriu-la amb film de cuina, en contacte amb la crema, per
a evitar que es faci pell i un cop freda, es pot menjar.
Es pot
acabar posant-li granet de xocolata o bé cacau en pols o vilorda de xocolata
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada