CREMA DE XOCOLATA


CREMA DE XOCOLATA


La xocolata al 1714, plenament actual .

INGREDIENTS:

ü  1 l. de llet
ü  250 gr. de cobertura de xocolata negra
ü  10 rovells d’ou
ü  80 gr. de midó
ü  280 gr. de sucre
ü  1 branca de canyella
ü  la pela d’una llimona

 ELABORACIÓ:


Poseu dins d’un pot que pugui anar al foc, els rovells, el midó, el sucre i ¼ de litre de llet. Remeneu fins obtenir una barreja homogènia i sense cap grumoll, i reserveu.
En un pot apart, poseu la resta de llet amb la branca de canyella i la pela de la llimona i poseu-ho al foc fins que comenci a bullir.
Poseu el pot que té els rovells, al foc i incorporeu-hi, tota d’un cop, la llet que està bullint, remenant amb energia per lligar tota la crema i evitar que es facin grumolls.
Coeu-ho a foc lent fins tenir la textura espessa que vulgueu, sense deixar de remenar i evitant que arribi a bullir.
Un cop fet, traieu-la del foc, afegiu-hi la xocolata i remeneu fins que estigui totalment dissolta, cobriu-la amb film de cuina, en contacte amb la crema, per a evitar que es faci pell i un cop freda, es pot menjar.


Es pot acabar posant-li granet de xocolata o bé cacau en pols o vilorda de xocolata

Comentaris

Les més populars