PÚDING DE CASTANYES


PÚDING DE CASTANYES



Temps de castanyes.   I avui, una recepta tradicional catalana per a assaborir aquest fruit de tardor.

INGREDIENTS:       

ü  750 gr. de castanyes
ü  Caramel líquid
ü  300 gr. de sucre
ü  100 gr. de mantega
ü  1 culleradeta de vainilla en pols
ü  ½ litre de llet
ü  6 ous

ELABORACIÓ:

Pelem les castanyes i les posem en una olla amb el mig litre de llet.  Ho coem tapat a foc lent fins que les castanyes hagin absorbit tota la llet i estiguin toves.  Si veiem que han absorbit tota la llet i encara no estan toves, n’hi haurem d’afegir una miqueta.  Un cop cuites, tritureu-les amb l’ajut d’un passa-purés o una batedora mecànica.  Torneu-les a posar a l’olla on les heu cuit i hi afegiu el sucre i la mantega tallada a daus.  Treballeu sempre a foc suau.  Remeneu perquè no s’enganxi i es desfaci la mantega.  Un cop emulsionats la mantega i el sucre amb la crema de castanyes, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.  Quan estigui fred hi afegiu els rovells d’ou i les clares muntades a punt de neu.  Ompliu amb aquest preparat un motlle on prèviament hi haureu tirat caramel líquid i coeu-ho al forn, al bany maria, a una temperatura de 180º fins que estigui cuit, aproximadament ½ hora.  Un cop fred el podeu desemmotllar i servir acompanyat amb nata o amb xocolata.

RECOMANACIONS:

Per pelar les castanyes a més dels sistemes tradicionals d’escaldar-les i fer-les bullir, també funciona coure-les en grups de 2 dotzenes durant 3 minuts al microones a potència màxima, i prèviament tallades.

Comentaris

Les més populars