PÚDING DE CASTANYES
PÚDING DE CASTANYES
Temps
de castanyes. I avui, una recepta
tradicional catalana per a assaborir aquest fruit de tardor.
INGREDIENTS:
ü 750
gr. de castanyes
ü Caramel
líquid
ü 300
gr. de sucre
ü 100
gr. de mantega
ü 1
culleradeta de vainilla en pols
ü ½
litre de llet
ü 6
ous
ELABORACIÓ:
Pelem
les castanyes i les posem en una olla amb el mig litre de llet. Ho coem tapat a foc lent fins que les
castanyes hagin absorbit tota la llet i estiguin toves. Si veiem que han absorbit tota la llet i
encara no estan toves, n’hi haurem d’afegir una miqueta. Un cop cuites, tritureu-les amb l’ajut d’un
passa-purés o una batedora mecànica.
Torneu-les a posar a l’olla on les heu cuit i hi afegiu el sucre i la
mantega tallada a daus. Treballeu sempre
a foc suau. Remeneu perquè no s’enganxi
i es desfaci la mantega. Un cop
emulsionats la mantega i el sucre amb la crema de castanyes, traieu-ho del foc
i deixeu-ho refredar. Quan estigui fred
hi afegiu els rovells d’ou i les clares muntades a punt de neu. Ompliu amb aquest preparat un motlle on prèviament
hi haureu tirat caramel líquid i coeu-ho al forn, al bany maria, a una
temperatura de 180º fins que estigui cuit, aproximadament ½ hora. Un cop fred el podeu desemmotllar i servir
acompanyat amb nata o amb xocolata.
RECOMANACIONS:
Per
pelar les castanyes a més dels sistemes tradicionals d’escaldar-les i fer-les
bullir, també funciona coure-les en grups de 2 dotzenes durant 3 minuts al
microones a potència màxima, i prèviament tallades.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada