SÍPIA AMB PILOTILLES I PESOLS
SÍPIA AMB PILOTILLES I PESOLS
Un altre mar i muntanya, marca característica de la
cuina catalana.
Un plat amb un sabor contundent i ple de matisos,
que ha de formar part de qualsevol receptari de categoria.
INGREDIENTS:
Per les pilotilles:
ü 250 gr. de carn picada de porc
ü 250 gr. de carn picada de vedella
ü Molla de pa remullada en llet
ü 1 ou
ü All i julivert
ü Sal i pebre
ü Pa ratllat
ü Farina
Per a fer el plat
ü ½ kg de sípia neta tallada a daus
ü 200 gr. de pèsols bullits
ü 2 cebes tallades
petites
ü 1 pebrot verd tipus italià
ü ½ pebrot vermell
ü 4 tomàquets mitjans
ü ½ pebrot vermell escalivat
ü Fumet
Per a la picada
ü Un grapat d’ametlles torrades
ü Un galeta
ü Julivert i safrà
ELABORACIÓ:
Comenceu per fer les pilotilles.
Poseu en un bol les carns, la molla de pa mullada
en llet, i l’ou, barregeu tot. Rectifiqueu de sal i pebre i aneu afegint-hi pa
ratllat fins tenir una textura que us sigui fàcil fer les pilotilles. Formeu
pilotilles de mida mitjana, enfarineu-les i aneu fregint-les amb oli d’oliva.
Un cop estiguin cuites reserveu-les.
En el mateix oli de fregir las pilotilles,
sofregiu-hi la ceba i els pebrots, tot tallat petit, després afegiu-hi els tomàquets,
pelats i sense grana i també tallats petits. Quant el sofregit comenci a estar
al punt, tireu-hi la sípia tallada a daus mitjans, doneu-hi unes voltes i
cobriu-ho amb el fumet.
Deixeu-ho coure fins que la sípia comenci a estar
tendra (depenent de la sípia pot esser uns 30 minuts). Afegiu-hi les pilotilles
i la picada, tasteu-ho de sal i deixeu que cogui uns 10 o 15 minuts més. Per acabar tireu-hi els pèsols i el pebrot
escalivat tallat a tires i coeu-ho tot plegat cinc minuts més. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si no teniu fumet, hi podeu posar directament
aigua.
Aquí anomenem pilotilles al que arreu se’n diuen
mandonguilles.
Aquest plat, com tot aquest tipus de cassoles,
guanya de sabor un cop ha reposat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada