BACALLÀ AMB MELMELADA DE PEBROT


BACALLÀ AMB MELMELADA DE PEBROT


Avui acompanyarem el bacallà amb una salsa agredolça que te per base una melmelada no gaire coneguda, però de fàcil elaboració per nosaltres mateixos.


INGREDIENTS


ü  Llom de bacallà
ü  1 kg. de pebrots
ü  ½ kg. de sucre
ü  1 cullerada de pinyons
ü  2 cullerades de panses de corint
ü  Vinagre de mòdena
ü  Mantega

 ELABORACIÓ


Abans de fer res més, posem a rehidratar  les panses amb una mica de vi blanc durant una mitja hora aproximadament.
Per començar feu la melmelada.  Escaliveu els pebrots i un cop freds peleu-los i aprofiteu el suc que deixen anar.  En un bol per a batedora hi poseu el pebrot i el suc i sucre.  La proporció del sucre seria de mig quilo per a cada quilo de pebrot.  Un cop triturat, ho poseu en una cassola i ho coeu fins que agafi textura de melmelada (aproximadament ¼ d’hora).
Per coure el bacallà, escalfeu el forn a 180º hi poseu el llom de bacallà untat amb una mica d’oli i ho coeu 15 minuts.
Per fer la salsa:  Poseu una cullerada de mantega en una paella.  Hi tireu els pinyons.  Quan estiguin daurats, hi tireu un bon raig de vinagre de mòdena, les pances i una bona quantitat de melmelada de pebrot.  Ho deixeu coure uns 2 minuts.
Per muntar el plat, poseu el bacallà i al damunt la salsa.  Bon profit.

Quan feu la melmelada, en feu més quantitat i podeu conservar-la com qualsevol altra melmelada.
La quantitat de vinagre i melmelada de la salsa, dependrà del vostre gust personal.

Comentaris

Les més populars