BACALLÀ AMB MELMELADA DE PEBROT
BACALLÀ AMB MELMELADA DE PEBROT
Avui
acompanyarem el bacallà amb una salsa agredolça que te per base una melmelada
no gaire coneguda, però de fàcil elaboració per nosaltres mateixos.
INGREDIENTS
ü Llom
de bacallà
ü 1
kg. de pebrots
ü ½
kg. de sucre
ü 1
cullerada de pinyons
ü 2
cullerades de panses de corint
ü Vinagre
de mòdena
ü Mantega
ELABORACIÓ
Abans
de fer res més, posem a rehidratar les
panses amb una mica de vi blanc durant una mitja hora aproximadament.
Per
començar feu la melmelada. Escaliveu els
pebrots i un cop freds peleu-los i aprofiteu el suc que deixen anar. En un bol per a batedora hi poseu el pebrot i
el suc i sucre. La proporció del sucre
seria de mig quilo per a cada quilo de pebrot.
Un cop triturat, ho poseu en una cassola i ho coeu fins que agafi
textura de melmelada (aproximadament ¼ d’hora).
Per
coure el bacallà, escalfeu el forn a 180º hi poseu el llom de bacallà untat amb
una mica d’oli i ho coeu 15 minuts.
Per
fer la salsa: Poseu una cullerada de
mantega en una paella. Hi tireu els
pinyons. Quan estiguin daurats, hi tireu
un bon raig de vinagre de mòdena, les pances i una bona quantitat de melmelada
de pebrot. Ho deixeu coure uns 2 minuts.
Per
muntar el plat, poseu el bacallà i al damunt la salsa. Bon profit.
Quan
feu la melmelada, en feu més quantitat i podeu conservar-la com qualsevol altra
melmelada.
La
quantitat de vinagre i melmelada de la salsa, dependrà del vostre gust
personal.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada