SUQUET DE RAP AMB ESPÀRRECS VERDS
SUQUET DE RAP AMB ESPÀRRECS VERDS
S’acosten dies on el peix agafa
un especial protagonisme, aquesta recepta ens pot ajudar a sorprendre als
nostres convidats.
INGREDIENTS:
ü 600 gr. de cua de rap
tallada a llesques
ü El cap del rap
ü 20 o 25 cloïsses
ü 1 manat d’espàrrecs verds
ü 2 cebes de figueres
mitjanes
ü 2 grans d’all
ü 1 got de vi blanc
ü 1 porro
ü 1 pastanaga
ü 2 fulles de llorer
ü Oli d’oliva
ü Sal, i pebre blanc
ELABORACIÓ:
Poseu al foc un olla amb ½ l.
d’aigua, el cap del rap, les fulles de llorer, 1 ceba, el porro, la pastanaga i
feu-lo bullir durant ½ hora.
Retireu-ho del foc, coleu-lo i
reserveu el fumet.
En una cassola amb un bon raig
d’oli, sofregiu la ceba tallada petita i els alls, després hi afegiu els
espàrrecs tallats a rodelles, quan estiguin rossos tireu-hi el vi blanc i
deixeu reduir, per acabar afegiu-hi el fumet i també ho coeu tot plegat fins
que redueixi.
Tritureu la salsa amb una
batedora, rectifiqueu-la de sal i pebre i incorporeu-hi els talls de rap
salpebrats i les cloïsses, un cop les
cloïsses estiguin obertes coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més i ja es pot
menjar.
RECOMANACIONS:
En lloc de ceba de figueres i
alls, podeu fer la salsa amb ceba tendra i alls tendres, encara tindreu un
sabor mes fi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada