SUQUET DE RAP AMB ESPÀRRECS VERDS


SUQUET DE RAP AMB ESPÀRRECS VERDS



S’acosten dies on el peix agafa un especial protagonisme, aquesta recepta ens pot ajudar a sorprendre als nostres convidats.

 INGREDIENTS:

ü  600 gr. de cua de rap tallada a llesques
ü  El cap del rap
ü  20 o 25 cloïsses
ü  1 manat d’espàrrecs verds
ü  2 cebes de figueres mitjanes
ü  2 grans d’all
ü  1 got de vi blanc
ü  1 porro
ü  1 pastanaga
ü  2 fulles de llorer
ü  Oli d’oliva
ü  Sal, i pebre blanc

ELABORACIÓ:

Poseu al foc un olla amb ½ l. d’aigua, el cap del rap, les fulles de llorer, 1 ceba, el porro, la pastanaga i feu-lo bullir durant  ½ hora.
Retireu-ho del foc, coleu-lo i reserveu el fumet.
En una cassola amb un bon raig d’oli, sofregiu la ceba tallada petita i els alls, després hi afegiu els espàrrecs tallats a rodelles, quan estiguin rossos tireu-hi el vi blanc i deixeu reduir, per acabar afegiu-hi el fumet i també ho coeu tot plegat fins que redueixi.
Tritureu la salsa amb una batedora, rectifiqueu-la de sal i pebre i incorporeu-hi els talls de rap salpebrats  i les cloïsses, un cop les cloïsses estiguin obertes coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

En lloc de ceba de figueres i alls, podeu fer la salsa amb ceba tendra i alls tendres, encara tindreu un sabor mes fi.  


Comentaris

Les més populars