MOULES-FRITES (Musclos amb patates roses)
MOULES-FRITES (Musclos amb patates
roses)
La recepta d’avui vol esser un homenatge a la
ciutat europea que acull una manifestació de catalans, poder la més gran que hem fet fora del nostre país.
Per demanar l’alliberament dels presos polítics i
el retorn en llibertat del nostre president i consellers exiliats a Bèlgica.
I si la tècnica ens acompanya, la intenció és que
sigui retransmesa per a Ràdio Ona, en directe des d’aquesta manifestació.
Sens dubte aquest és el plat emblemàtic de
Bèlgica i malgrat no disposem d’algun ingredient mirarem de reflectir-ho el
millor possible.
INGREDIENTS:
ü Patates
ü Oli d’oliva (a la recepta original greix de Bou)
ü Sal i pebre
ü Musclos
ü Ceba
ü Api
ü Vi blanc
ü Mantega
ELABORACIÓ:
Per a fer “Les
Frites”
Peleu i talleu
les patates en palets i poseu-les en un bol cobertes d’aigua freda durant un
parell d’hores.
Després
escorregueu-les i eixugueu-les el màxim possible.
Fregiu-les amb
abundant oli força calent, fins que estiguin daurades. Si veieu que un cop daurades encara estan una
mica crues, abaixeu el foc i coeu-les fins que ho estiguin.
Traieu-les de l’oli
i elimineu-ne l’excés amb l’ajut de paper de cuina absorbent. Salpebreu al gust
i serviu-les calentes.
Per a fer els
“Moules”
Netegeu bé el
musclos i reserveu-los. Poseu una mica
de mantega en una cassola prou gran i fregiu la ceba i l’api tallat a daus
petits. A mitja cocció, tireu-hi un raig
de vi blanc, i quan hagi reduït una mica, incorporeu-hi els musclos. Tapeu la cassola i coeu-ho tot plegat fins que
els musclos estiguin oberts: uns cinc o deu minuts aproximadament.
Traieu la
cassola del foc, poseu-hi una nou de mantega i remeneu perquè quedi ben
repartida per els musclos.
Normalment es
serveixen amb la mateixa cassola de la cocció i acompanyats amb les “frites”
RECOMANACIONS:
A la recepta
original les patates es fregeixen amb greix de bou.
Algunes receptes,
a la salsa del musclos, a més del vi blanc també hi posen una mica de nata
líquida.
També és molt
típic acompanyar les patates amb salses tipus maionesa aromatitzada amb alguna
herba o espècie.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada