MOULES-FRITES (Musclos amb patates roses)


MOULES-FRITES  (Musclos amb patates roses)

La recepta d’avui vol esser un homenatge a la ciutat europea que acull una manifestació de catalans, poder la  més gran que hem fet fora del nostre país.
Per demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn en llibertat del nostre president i consellers exiliats a Bèlgica.
I si la tècnica ens acompanya, la intenció és que sigui retransmesa per a Ràdio Ona, en directe des d’aquesta manifestació.
Sens dubte aquest és el plat emblemàtic de Bèlgica i malgrat no disposem d’algun ingredient mirarem de reflectir-ho el millor possible.

INGREDIENTS:

ü  Patates
ü  Oli d’oliva  (a la recepta original greix de Bou)
ü  Sal i pebre
ü  Musclos
ü  Ceba
ü  Api
ü  Vi blanc
ü  Mantega

ELABORACIÓ:

Per a fer “Les Frites”
Peleu i talleu les patates en palets i poseu-les en un bol cobertes d’aigua freda durant un parell d’hores.
Després escorregueu-les i eixugueu-les el màxim possible.
Fregiu-les amb abundant oli força calent, fins que estiguin daurades.  Si veieu que un cop daurades encara estan una mica crues, abaixeu el foc i coeu-les fins que ho estiguin.
Traieu-les de l’oli i elimineu-ne l’excés amb l’ajut de paper de cuina absorbent. Salpebreu al gust i serviu-les calentes.
Per a fer els “Moules”
Netegeu bé el musclos i reserveu-los.  Poseu una mica de mantega en una cassola prou gran i fregiu la ceba i l’api tallat a daus petits.  A mitja cocció, tireu-hi un raig de vi blanc, i quan hagi reduït una mica, incorporeu-hi els musclos.  Tapeu la cassola i coeu-ho tot plegat fins que els musclos estiguin oberts: uns cinc o deu minuts aproximadament.
Traieu la cassola del foc, poseu-hi una nou de mantega i remeneu perquè quedi ben repartida per els musclos.
Normalment es serveixen amb la mateixa cassola de la cocció i acompanyats amb les “frites”

 RECOMANACIONS:

A la recepta original les patates es fregeixen amb greix de bou.
Algunes receptes, a la salsa del musclos, a més del vi blanc també hi posen una mica de nata líquida.
També és molt típic acompanyar les patates amb salses tipus maionesa aromatitzada amb alguna herba o espècie.




Comentaris

Les més populars