CANELONS FREDS DE TONYINA I OU
CANELONS FREDS DE TONYINA I OU
Ens acostem al
bon temps i per això portem un plat que pot acompanyar tant a taules de festa
com a menjars informals, i amb l’avantatge de poder-se preparar amb temps, i a
l’hora de menjar, només cal portar-ho a taula.
INGREDIENTS:
ü 12 plaques de canelons
ü 400
g de tonyina de llauna escorreguda
ü 1
pebrot escalivat
ü 12
olives sense pinyol
ü 4
ous
ü ½
litre de llet
ü una
cullerada de mantega
ü una
cullerada de farina
ü Sal,
pebre i nou moscada
ELABORACIÓ:
Poseu
a coure les làmines de caneló i els ous (en dos pots diferents), fins que
estiguin cuits. Després refredeu, tant
el canelons com els ous, i reserveu-ho
Feu
una beixamel amb la mantega, la farina, la llet, la nou moscada, la sal, el pebre,
i també deixeu-la refredar.
En un bol apart,
poseu la tonyina esmicolada, el pebrot escalivat tallat molt petit, les olives
tallades petites, dos ous durs tallats petits, dues cullerades de beixamel i
remeneu-ho tot fins que estigui ben lligat.
Amb aquesta crema ompliu els canelons, prèviament escorreguts i
escampats damunt d’un drap per eixugar-los. Cargoleu-los i aneu posant-los
damunt la plata on s’hagin de servir.
Talleu molt
petites les clares del dos ous restants i barregeu-les amb la beixamel.
Cobriu els
canelons amb la beixamel i per acabar, ratlleu
els rovells del dos ous que queden i
poseu-los al damunt dels canelons.
Guardeu-los a la
nevera fins el moment de menjar-los
RECOMANACIONS:
Si poseu una
mica de pebre vermell a la beixamel, aconseguireu un color rosat que contrastarà
amb el groc dels rovell i farà el plat molt més atractiu
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada