CANELONS FREDS DE TONYINA I OU



CANELONS FREDS DE TONYINA I OU


Ens acostem al bon temps i per això portem un plat que pot acompanyar tant a taules de festa com a menjars informals, i amb l’avantatge de poder-se preparar amb temps, i a l’hora de menjar, només cal portar-ho a taula.

INGREDIENTS:

ü  12   plaques de canelons
ü  400 g  de tonyina de llauna escorreguda
ü  1 pebrot escalivat
ü  12 olives sense pinyol
ü  4 ous
ü  ½ litre de llet
ü  una cullerada de mantega
ü  una cullerada de farina
ü  Sal, pebre i nou moscada

ELABORACIÓ:

Poseu a coure les làmines de caneló i els ous (en dos pots diferents), fins que estiguin cuits.  Després refredeu, tant el canelons com els ous, i reserveu-ho
Feu una beixamel amb la mantega, la farina, la llet, la nou moscada, la sal, el pebre, i també deixeu-la refredar.
En un bol apart, poseu la tonyina esmicolada, el pebrot escalivat tallat molt petit, les olives tallades petites, dos ous durs tallats petits, dues cullerades de beixamel i remeneu-ho tot fins que estigui ben lligat.  Amb aquesta crema ompliu els canelons, prèviament escorreguts i escampats damunt d’un drap per eixugar-los. Cargoleu-los i aneu posant-los damunt la plata on s’hagin de servir.
Talleu molt petites les clares del dos ous restants i barregeu-les amb la beixamel.
Cobriu els canelons amb la beixamel  i per acabar, ratlleu els rovells del dos ous que queden  i poseu-los al damunt dels canelons.
Guardeu-los a la nevera fins el moment de menjar-los

RECOMANACIONS:
Si poseu una mica de pebre vermell a la beixamel, aconseguireu un color rosat que contrastarà amb el groc dels rovell i farà el plat molt més atractiu

Comentaris

Les més populars