EMPEDRAT AMB CIGRONS
EMPEDRAT AMB CIGRONS
Aquest refrescant plat s’acostuma a fer amb mongetes, però val la pena tastar-lo amb cigrons, també és espectacular.INGREDIENTS:
- Cigrons
cuits
- Bacallà
esqueixat al punt de sal
- Pebrot
vermell escalivat
- Ou
dur
- Tomàquets
madurs (optatiu)
- Olives
verdes i negres.
Per la vinagreta
- Oli
d’oliva verge
- Vinagre
de vi blanc
- Sal
Una cullerada de mostassa (optatiu)
ELABORACIÓ:
Prepareu
la vinagreta: poseu els ingredients en un bol, remeneu-los una estona fins que
estiguin emulsionats i reserveu-la. Esqueixeu, si cal, el bacallà i
reserveu-lo. Coeu els ous i deixeu-los refredar (recomano un ou per persona).
Esmicoleu la meitat dels ous i els altres talleu-los a grills, per la
decoració. Talleu els pebrots escalivats a tires. Si feu servir tomàquets,
peleu-los, traieu-los la grana i talleu-los a daus petits. Com tots aquests
plats és important la qualitat del producte i la col·locació al plat per fer
una presentació atractiva. Les quantitats no les he especificat perquè varien
molt en funció dels comensals.
RECOMANACIONS:
És
millor portar la vinagreta en un bol a taula perquè cadascú es posi la
quantitat que vulgui. Fins i tot conec gent que s’hi posa maionesa.
Segurament
caldrà tornar a remenar la vinagreta just abans de servir-la perquè es pot
haver deslligat.
Podeu
fer servir tomàquets cirera i les olives que més us agradin.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada