EMPEDRAT AMB CIGRONS

 

EMPEDRAT AMB CIGRONS

Aquest refrescant plat s’acostuma a fer amb mongetes, però val la pena tastar-lo amb cigrons, també és espectacular.

 

INGREDIENTS:

  •   Cigrons cuits
  •   Bacallà esqueixat al punt de sal
  •   Pebrot vermell escalivat
  •   Ou dur
  •   Tomàquets madurs (optatiu)
  •   Olives verdes i negres.

Per la vinagreta

  •   Oli d’oliva verge
  •   Vinagre de vi blanc
  •   Sal

  •   
    Una cullerada de mostassa (optatiu)

 

ELABORACIÓ:

Prepareu la vinagreta: poseu els ingredients en un bol, remeneu-los una estona fins que estiguin emulsionats i reserveu-la. Esqueixeu, si cal, el bacallà i reserveu-lo. Coeu els ous i deixeu-los refredar (recomano un ou per persona). Esmicoleu la meitat dels ous i els altres talleu-los a grills, per la decoració. Talleu els pebrots escalivats a tires. Si feu servir tomàquets, peleu-los, traieu-los la grana i talleu-los a daus petits. Com tots aquests plats és important la qualitat del producte i la col·locació al plat per fer una presentació atractiva. Les quantitats no les he especificat perquè varien molt en funció dels comensals.

RECOMANACIONS:

És millor portar la vinagreta en un bol a taula perquè cadascú es posi la quantitat que vulgui. Fins i tot conec gent que s’hi posa maionesa.

Segurament caldrà tornar a remenar la vinagreta just abans de servir-la perquè es pot haver deslligat.

Podeu fer servir tomàquets cirera i les olives que més us agradin.

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Les més populars