CANELONS DE PASTOR


CANELONS DE PASTOR

 
Tots sabem que els canelons no són solament de carn, es poden fer de tot el que vulguem, avui us portem una recepta fàcil, fina i saborosa, ideal per a vegetarians.

 INGREDIENTS:

ü  12  plaques de canelons
ü  200 gr. de bolets variats
ü  100 gr. de mató
ü  1 cullerada de farina
ü  1 cullerada de mantega
ü  1 cullerada de farina de ceps
ü  ½ l de llet
ü  all i julivert picat
ü  Sal, pebre
ü  Formatge rallat

 ELABORACIÓ:

Primer coeu les plaques de canelons amb abundant aigua bullint i una mica de sal durant uns 12/15 minuts, després les refredeu amb aigua freda i les reserveu.
Per fer el farcit,  salpebreu i fregiu els bolets amb una mica d’all i julivert fins que perdin l’aigua, després retireu-los del foc i passeu-los per la picadora. Passeu també el mató per la picadora i barregeu-lo amb els bolets fins que sigui una pasta homogènia, rectifiqueu de sal i pebre i reserveu.
Per fer la beixamel, escalfeu la llet en un pot fins que estigui a punt de bullir. En un altre pot desfeu la mantega, afegiu-hi la farina, la farina de ceps i remeneu fins tenir una crema, coeu-la uns 2 minuts i afegiu-hi la llet calenta sense deixar de remenar, per evitar que es facin grumolls, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot plegat uns dos minuts més fins que tingui una consistència de crema.
Per acabar formeu els canelons amb les plaques i la crema de bolets i mató, poseu una mica de beixamel en una plata que pugui anar al forn, al damunt els canelons, a continuació cobriu-lo tot amb la resta de beixamel i poseu al damunt una bona capa de formatge ratllat. Després escalfeu i gratineu al forn i ja es poden menjar.

Si voleu donar un toc exquisit als canelons, feu servir formatge parmesà per gratinar i abans de posar-hi el formatge ratlleu al damunt dels canelons una mica de tòfona.  El resultat és espectacular.  

Comentaris

Les més populars