LLAGOSTA GRATINADA AMB TÒFONA


LLAGOSTA GRATINADA AMB TÒFONA



   
Sens dubte un gran plat per un gran dia.

INGREDIENTS:

ü  2 llagostes
ü  1 fulla de llorer
ü  1 ceba
ü  Un got de brandi
ü  2 cullerades de mantega
ü  2 cullerades de farina
ü  3/4 l. de llet
ü  1/4 l. de crema de llet
ü  2 rovells d’ou
ü  10 gr. de tòfona
ü  Sal, pebre i nou moscada

ELABORACIÓ:

Per coure les llagostes, bulliu-les durant 10 minuts amb el llorer i la ceba. Retireu-les del foc i deixeu-les refredar.
M’entres es refreden prepareu la salsa.
Flamegeu el brandi fins que s’apagui el foc i reserveu-lo
En un pot al foc, poseu-hi la mantega i quan estigui desfeta incorporeu-hi la farina i remeneu fins a tenir-hi una massa homogènia.
Sense parar de remenar, incorporeu-hi el brandi flamejat, la llet i la crema de llet i tot remenant, coeu-lo fins que tingui una textura de crema. Rectifiqueu-lo de sal, pebre i nou moscada i traieu-lo del foc.
Afegiu-hi els rovells d’ou i la tòfona ratllada i remeneu per lligar-ho tot plegat.
Quan les llagostes son fredes talleu-les per la meitat longitudinalment i poseu-les damunt d’una plata per anar-hi al forn, cobriu-les amb la crema que em preparat i gratineu-les fins que agafin color daurat. Ja es poden servir. Salut

 RECOMANACIONS:

Si feu servir llagosta congelada el preu es més econòmic.
Al mercat podeu trobar-hi llagosta congelada, cuita i tallada per la meitat, això os facilitarà mol la feina.
Podeu millorar encara més el plat si poseu a la base del plat una cullerada de crema de marisc una mica espessa i un altre de la beixamel que hem preparat.
Podeu substituir-hi la llagosta per escamarlans 00. 
 


Comentaris

Les més populars