LLAGOSTA GRATINADA AMB TÒFONA
LLAGOSTA GRATINADA AMB TÒFONA
Sens dubte un gran plat per un
gran dia.
INGREDIENTS:
ü 2 llagostes
ü 1 fulla de llorer
ü 1 ceba
ü Un got de brandi
ü 2 cullerades de mantega
ü 2 cullerades de farina
ü 3/4 l. de llet
ü 1/4 l. de crema de llet
ü 2 rovells d’ou
ü 10 gr. de tòfona
ü Sal, pebre i nou moscada
ELABORACIÓ:
Per coure les llagostes,
bulliu-les durant 10 minuts amb el llorer i la ceba. Retireu-les del foc i
deixeu-les refredar.
M’entres es refreden prepareu la
salsa.
Flamegeu el brandi fins que
s’apagui el foc i reserveu-lo
En un pot al foc, poseu-hi la
mantega i quan estigui desfeta incorporeu-hi la farina i remeneu fins a
tenir-hi una massa homogènia.
Sense parar de remenar,
incorporeu-hi el brandi flamejat, la llet i la crema de llet i tot remenant,
coeu-lo fins que tingui una textura de crema. Rectifiqueu-lo de sal, pebre i
nou moscada i traieu-lo del foc.
Afegiu-hi els rovells d’ou i la
tòfona ratllada i remeneu per lligar-ho tot plegat.
Quan les llagostes son fredes
talleu-les per la meitat longitudinalment i poseu-les damunt d’una plata per
anar-hi al forn, cobriu-les amb la crema que em preparat i gratineu-les fins
que agafin color daurat. Ja es poden servir. Salut
RECOMANACIONS:
Si feu servir llagosta congelada
el preu es més econòmic.
Al mercat podeu trobar-hi
llagosta congelada, cuita i tallada per la meitat, això os facilitarà mol la
feina.
Podeu millorar encara més el plat
si poseu a la base del plat una cullerada de crema de marisc una mica espessa i
un altre de la beixamel que hem preparat.
Podeu substituir-hi la llagosta
per escamarlans 00.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada