MORRO DE BACALLÀ CONFITAT AMB XIPS D’ESPINACS
MORRO DE BACALLÀ CONFITAT AMB XIPS D’ESPINACS
No podíem deixar passar la quaresma
sense portar una recepta de bacallà. El bacallà confitat és una delícia per els
nostres paladars i avui l’acompanyarem amb un detall de cuina moderna que
donarà al nostre plat un toc divertit i
original.
INGREDIENTS:
ü 4
talls de morro de bacallà dessalat
ü tres
grans d’all
ü 1
fulla de llorer
ü 2
grans de “cayena”
ü Oli
d’oliva extra
ü Espinacs
frescos
ELABORACIÓ:
Poseu en un cassó l’oli suficient per
cobrir els talls de bacallà, hi tireu els alls, el llorer i la cayena i ho
escalfeu en un foc molt suau durant uns 10 minuts.
Vigileu que la temperatura de l’oli no
superi els 60/70º (si ho toqueu amb el dit l’heu de trobar calent però no
cremant)
Hi poseu els talls de bacallà, amb la
pell al damunt, dins de l’oli i manteniu el pot a la mateixa temperatura durant
uns 8 o 10 minuts.
Ja teniu el bacallà confitat, el traieu
de l’oli i el reserveu vigilant que no es refredi.
En una paella o una fregidora amb força
oli calent, hi tireu les fulles d’espinacs, en pocs segons quedaran cruixents,
les traieu i les poseu damunt d’un plat amb paper absorbent.
I ja es pot muntar el plat, poseu el
morro de bacallà, al costat uns xips d’espinacs i per acabar amaniu-ho una mica
amb l’oli de confitar el bacallà. Salut
RECOMANACIÓNS:
També podeu posar en aquest plat una
mica de pinyons torrats.
Els xips d’espinacs també es poden fer
amb pastanaga o porro, tallats molt prims.
El bacallà confitat es pot acompanyar
amb el que vulgueu, com puré de patates, compota de poma, all i oli, etc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada