MORRO DE BACALLÀ CONFITAT AMB XIPS D’ESPINACS


MORRO DE BACALLÀ CONFITAT AMB XIPS D’ESPINACS



No podíem deixar passar la quaresma sense portar una recepta de bacallà. El bacallà confitat és una delícia per els nostres paladars i avui l’acompanyarem amb un detall de cuina moderna que donarà al nostre plat un  toc divertit i original.

INGREDIENTS:

ü  4 talls de morro de bacallà dessalat
ü  tres grans d’all
ü  1 fulla de llorer
ü  2 grans de “cayena”
ü  Oli d’oliva extra
ü  Espinacs frescos

ELABORACIÓ:


Poseu en un cassó l’oli suficient per cobrir els talls de bacallà, hi tireu els alls, el llorer i la cayena i ho escalfeu en un foc molt suau durant uns 10 minuts.
Vigileu que la temperatura de l’oli no superi els 60/70º (si ho toqueu amb el dit l’heu de trobar calent però no cremant)
Hi poseu els talls de bacallà, amb la pell al damunt, dins de l’oli i manteniu el pot a la mateixa temperatura durant uns 8 o 10 minuts.
Ja teniu el bacallà confitat, el traieu de l’oli i el reserveu vigilant que no es refredi.
En una paella o una fregidora amb força oli calent, hi tireu les fulles d’espinacs, en pocs segons quedaran cruixents, les traieu i les poseu damunt d’un plat amb paper absorbent.
I ja es pot muntar el plat, poseu el morro de bacallà, al costat uns xips d’espinacs i per acabar amaniu-ho una mica amb l’oli de confitar el bacallà. Salut

RECOMANACIÓNS:

També podeu posar en aquest plat una mica de pinyons torrats.
Els xips d’espinacs també es poden fer amb pastanaga o porro, tallats molt prims.
El bacallà confitat es pot acompanyar amb el que vulgueu, com puré de patates, compota de poma, all i oli, etc. 
   



Comentaris

Les més populars