LLIBRETS D’ALBERGÍNIA
LLIBRETS D’ALBERGÍNIA
Aquest plat, amb lleugeres
variacions, també el podem trobar amb el nom d’escalopes hongareses. Es tracta, en definitiva de fer uns llibrets
substituint el llom per albergínies.
INGREDIENTS:
ü Quatre albergínies grans
ü Formatge de fondre
ü Ous
ü Pa ratllat
ü Oli
ü Sal Pebre
ELABORACIÓ:
En primer lloc peleu les
albergínies i talleu-les a làmines d’uns dos dits de gruix, i cada làmina
d’aquestes, talleu-la amb compte pel mig a fi de fer un llibret. Això feu-ho amb totes les albergínies.
Un cop estiguin totes tallades,
poseu-les a bullir amb aigua i sal durant uns cinc minuts aproximadament. Després escorreu-les bé, vigilant de no
trencar-les i deixeu-les refredar una mica.
Després munteu els llibrets: poseu
formatge dins de les làmines d’albergínia.
Salpebreu-los una mica i arrebosseu-los,
primer amb ou batut i després amb el pa ratllat.
S’ha de fregir amb força oli fins
que es vegi que el pa està daurat.
Un cop cuites poseu-les damunt un
plat amb paper absorbent a fi d’absorbir l’excés d’oli i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Aquest seria el farcit clàssic,
però el podeu fer al vostre gust, amb pernil dolç o salat, sobrassada, formatge
rocafort, etc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada