LLIBRETS D’ALBERGÍNIA



LLIBRETS D’ALBERGÍNIA


Aquest plat, amb lleugeres variacions, també el podem trobar amb el nom d’escalopes hongareses.  Es tracta, en definitiva de fer uns llibrets substituint el llom per albergínies.

INGREDIENTS:

ü  Quatre albergínies grans
ü  Formatge de fondre
ü  Ous
ü  Pa ratllat
ü  Oli
ü  Sal Pebre

ELABORACIÓ:

En primer lloc peleu les albergínies i talleu-les a làmines d’uns dos dits de gruix, i cada làmina d’aquestes, talleu-la amb compte pel mig a fi de fer un llibret.  Això feu-ho amb totes les albergínies.

Un cop estiguin totes tallades, poseu-les a bullir amb aigua i sal durant uns cinc minuts aproximadament.  Després escorreu-les bé, vigilant de no trencar-les i deixeu-les refredar una mica.

Després munteu els llibrets: poseu formatge dins de les làmines d’albergínia.  Salpebreu-los una mica  i arrebosseu-los, primer amb ou batut i després amb el pa ratllat.

S’ha de fregir amb força oli fins que es vegi que el pa està daurat.

Un cop cuites poseu-les damunt un plat amb paper absorbent a fi d’absorbir l’excés d’oli i ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:

Aquest seria el farcit clàssic, però el podeu fer al vostre gust, amb pernil dolç o salat, sobrassada, formatge rocafort, etc.

Comentaris

Les més populars