FIDEUÀ-FUMET


FIDEUÀ-FUMET


Aquest és un plat de molt fàcil elaboració i l’èxit del mateix radica en fer servir un bon brou de peix, per tant per aquesta recepta aprofitarem per explicar com fer un brou de peix, base de molts plats, com pot ser la paella o diferents suquets de peix.

BROU DE PEIX


Ingredients:

ü  Espines de peixos sense vísceres
ü  Peixos de roca
ü  Caps de rap
ü  Caps de lluç
ü  Ceba
ü  Herbes aromàtiques (julivert, farigola, llorer...)
ü  Vi blanc



Elaboració:


Tallem les espines en dos o tres talls perquè deixin anar la gelatina de dintre i les netegem bé de sang perquè podria provocar mal sabor.  Tallarem les cebes petites.
Ho posem tot dins d’una olla, ho colguem d’aigua i ho fem bullir una mitja hora.  Ho passem per un colador fi perquè no tingui cap espina i ja tenim el brou a punt.



FIDEUÀ:


Ingredients per a quatre persones:


ü  Una sèpia mitjana
ü  Tomàquets
ü  Fideus de cabell d’àngel
ü  Sal
ü  Pebre
ü  Brou de peix
ü  Una copeta de conyac


Elaboració:


En una paella fregirem la sèpia neta i tallada a daus.  Després hi tirarem el tomàquet.  Un cop estigui cuit hi tirarem el conyac i ho deixarem reduir. 
Després hi tirarem els fideus i el brou que estarà bullint (previament l’haurem posat a bullir en un pot).  És important la proporció entre brou i fideus perquè no quedi ni molt caldós ni molt sec.  La proporció seria dues parts de brou per una de fideus (aproximadament, sempre dependrà de la marca i del gruix del fideu).

Recomanacions:


ü  Ajuda a aconseguir que no quedi excessivament caldós donar-li uns cinc minuts de forn al final de la cocció.
ü  Aquest plat s’acostuma a servir acompanyat d’all i oli.

Comentaris

Les més populars