FIDEUÀ-FUMET
FIDEUÀ-FUMET
Aquest és un plat de molt fàcil elaboració i l’èxit
del mateix radica en fer servir un bon brou de peix, per tant per aquesta
recepta aprofitarem per explicar com fer un brou de peix, base de molts plats,
com pot ser la paella o diferents suquets de peix.
BROU
DE PEIX
Ingredients:
ü
Espines de peixos sense vísceres
ü
Peixos de roca
ü
Caps de rap
ü
Caps de lluç
ü
Ceba
ü
Herbes aromàtiques (julivert, farigola, llorer...)
ü
Vi blanc
Elaboració:
Tallem les espines en dos o tres talls perquè
deixin anar la gelatina de dintre i les netegem bé de sang perquè podria
provocar mal sabor. Tallarem les cebes
petites.
Ho posem tot dins d’una olla, ho colguem d’aigua i
ho fem bullir una mitja hora. Ho passem
per un colador fi perquè no tingui cap espina i ja tenim el brou a punt.
FIDEUÀ:
Ingredients per a quatre persones:
ü
Una sèpia mitjana
ü
Tomàquets
ü
Fideus de cabell d’àngel
ü
Sal
ü
Pebre
ü
Brou de peix
ü
Una copeta de conyac
Elaboració:
En una paella fregirem la sèpia neta i tallada a
daus. Després hi tirarem el
tomàquet. Un cop estigui cuit hi tirarem
el conyac i ho deixarem reduir.
Després hi tirarem els fideus i el brou que estarà
bullint (previament l’haurem posat a bullir en un pot). És important la proporció entre brou i fideus
perquè no quedi ni molt caldós ni molt sec.
La proporció seria dues parts de brou per una de fideus (aproximadament,
sempre dependrà de la marca i del gruix del fideu).
Recomanacions:
ü
Ajuda a aconseguir que no quedi excessivament
caldós donar-li uns cinc minuts de forn al final de la cocció.
ü
Aquest plat s’acostuma a servir acompanyat d’all i
oli.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada