TARTA SACHER
TARTA SACHER
Per
acabar aquesta temporada, i malgrat no sigui l’últim dijous de mes, portem un
clàssic de la pastisseria internacional, una delícia a l’abast de tothom.
INGREDIENTS
Per al brioix:
ü 150
grs. de cobertura de xocolata
ü 120
grs. de farina
ü 150
grs. de sucre
ü 100
grs. de mantega
ü 4
ous
ü 1
culleradeta de llevat en pols
Per
l’almívar:
ü 100
grs. de sucre
ü 1
got petit d’aigua
ü 1
raig de rom negre
Per al
farcit:
ü Melmelada
d’albercoc
Per cobrir-lo:
ü 150
grs. de cobertura de xocolata
ü 150
ml. de crema de llet
ü 75
grs. de mantega
ELABORACIÓ
Comenceu
per fer el brioix. Desfeu la cobertura
de xocolata i la mantega al microones o bé al bany maria i deixeu-ho refredar
una mica.
En un
bol fondo bateu els rovells dels ous amb la meitat del sucre. Després hi incorporeu la xocolata fosa
remenant bé fins a tenir una massa homogènia.
Afegiu-hi la farina i el llevat i lligueu-ho bé.
En un
bol apart munteu les clares dels ous i l’altra meitat del sucre a punt de neu i
incorporeu-les a la barreja anterior.
Prepareu un motlle que pugui anar al forn i poseu-hi el preparat i el
coeu durant 20 minuts a 180º. Un cop
cuit el traieu del forn, el desmotlleu i el deixeu refredar.
Per
preparar l’almívar, poseu en un pot els ingredients i coeu-ho tot plegat uns 5
minuts.
Un cop
estigui el brioix fred, obriu-lo per la meitat i mulleu les dues parts del
brioix amb l’almívar que hem preparat.
Després escampeu pel damunt del tall inferior la melmelada fins que
estigui tot ben cobert i repartit de forma homogènia. Poseu al damunt l’altra meitat de brioix i
reserveu.
Per
acabar prepareu la cobertura posant a escalfar la crema de llet, i quan comenci
a bullir, la retireu del foc, afegiu-hi la cobertura de xocolata i la mantega,
i remeneu fins que estigui tot ben desfet.
Mentre
aquest preparat encara és calent, escampeu-lo totalment pel damunt i els costats del brioix i deixeu-ho
refredar fins que agafi consistència, aproximadament un parell d’hores a la
nevera.
RECOMANACIONS.
La
melmelada d’albercoc es pot substituir per qualsevol altra.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada