TARTA SACHER


TARTA SACHER




Per acabar aquesta temporada, i malgrat no sigui l’últim dijous de mes, portem un clàssic de la pastisseria internacional, una delícia a l’abast de tothom.

 INGREDIENTS

Per al brioix:

ü  150 grs. de cobertura de xocolata
ü  120 grs. de farina
ü  150 grs. de sucre
ü  100 grs. de mantega
ü  4 ous
ü  1 culleradeta de llevat en pols

 Per l’almívar:

ü  100 grs. de sucre
ü  1 got petit d’aigua
ü  1 raig de rom negre

 Per al farcit:

ü  Melmelada d’albercoc

Per cobrir-lo:

ü  150 grs. de cobertura de xocolata
ü  150 ml. de crema de llet
ü  75 grs. de mantega

ELABORACIÓ


Comenceu per fer el brioix.  Desfeu la cobertura de xocolata i la mantega al microones o bé al bany maria i deixeu-ho refredar una mica.
En un bol fondo bateu els rovells dels ous amb la meitat del sucre.  Després hi incorporeu la xocolata fosa remenant bé fins a tenir una massa homogènia.  Afegiu-hi la farina i el llevat i lligueu-ho bé.
En un bol apart munteu les clares dels ous i l’altra meitat del sucre a punt de neu i incorporeu-les a la barreja anterior.  Prepareu un motlle que pugui anar al forn i poseu-hi el preparat i el coeu durant 20 minuts a 180º.  Un cop cuit el traieu del forn, el desmotlleu i el deixeu refredar.
Per preparar l’almívar, poseu en un pot els ingredients i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts.  
Un cop estigui el brioix fred, obriu-lo per la meitat i mulleu les dues parts del brioix amb l’almívar que hem preparat.  Després escampeu pel damunt del tall inferior la melmelada fins que estigui tot ben cobert i repartit de forma homogènia.  Poseu al damunt l’altra meitat de brioix i reserveu.
Per acabar prepareu la cobertura posant a escalfar la crema de llet, i quan comenci a bullir, la retireu del foc, afegiu-hi la cobertura de xocolata i la mantega, i remeneu fins que estigui tot ben desfet.
Mentre aquest preparat encara és calent, escampeu-lo totalment pel  damunt i els costats del brioix i deixeu-ho refredar fins que agafi consistència, aproximadament un parell d’hores a la nevera.

 RECOMANACIONS.

La melmelada d’albercoc es pot substituir per qualsevol altra.

Comentaris

Les més populars