COLIFLOR A LA MENORQUINA



COLIFLOR A LA MENORQUINA


Combinar els productes típics d’una zona geogràfica, ens porta sovint a sabors que ens acosten mentalment a aquets llocs.

INGREDIENTS:

ü  Una coliflor
ü  1 l. de llet
ü  2 cullerades de mantega
ü  2 cullerades de farina
ü  150 gr. de formatge de Menorca
ü  50 ml. de xerès sec
ü  40 gr. de sobrassada de Menorca
ü  formatge ratllat per a gratinar
ü  Sal, pebre i nou moscada

ELABORACIÓ:

Bulliu la coliflor, tallada a brots, amb aigua i sal fins que estigui tendra (aproximadament uns 7 o 8 minuts).
Escorreu-la i reserveu-la.
Poseu la mantega en un pot i la desfeu al foc, un cop desfeta incorporeu-hi la farina, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat una mica vigilant de no quedi enrossit.
Afegiu-hi la llet calenta, el formatge tallat a daus i remeneu fins que tingueu una salsa de textura cremosa.
Afegiu-hi el xerès tot remenant, rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i reserveu.
En una plata que pugui anar al forn, poseu-hi la coliflor, al damunt la beixamel amb formatge, escampeu petits talls de sobrassada per damunt i per acabar cobriu-ho tot amb el formatge ratllat.
Ho gratineu al forn i un cop estigui daurat ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

També podeu acompanyar la coliflor amb una mica de patata, però vigileu els temps de cocció doncs caldrà bullir la patata uns 10 minut abans d’ afegir-hi la coliflor.

Comentaris

Les més populars