COLIFLOR A LA MENORQUINA
COLIFLOR A LA MENORQUINA
Combinar els productes típics d’una zona geogràfica,
ens porta sovint a sabors que ens acosten mentalment a aquets llocs.
INGREDIENTS:
ü Una coliflor
ü 1
l .
de llet
ü 2 cullerades de mantega
ü 2 cullerades de farina
ü 150 gr. de formatge de
Menorca
ü 50 ml. de xerès sec
ü 40 gr. de sobrassada de
Menorca
ü formatge ratllat per a
gratinar
ü Sal, pebre i nou moscada
ELABORACIÓ:
Bulliu la coliflor, tallada a
brots, amb aigua i sal fins que estigui tendra (aproximadament uns 7 o 8
minuts).
Escorreu-la i reserveu-la.
Poseu la mantega en un pot i la
desfeu al foc, un cop desfeta incorporeu-hi la farina, remeneu-ho i coeu-ho tot
plegat una mica vigilant de no quedi enrossit.
Afegiu-hi la llet calenta, el
formatge tallat a daus i remeneu fins que tingueu una salsa de textura cremosa.
Afegiu-hi el xerès tot remenant,
rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i reserveu.
En una plata que pugui anar al
forn, poseu-hi la coliflor, al damunt la beixamel amb formatge, escampeu petits
talls de sobrassada per damunt i per acabar cobriu-ho tot amb el formatge
ratllat.
Ho gratineu al forn i un cop
estigui daurat ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
També podeu acompanyar la
coliflor amb una mica de patata, però vigileu els temps de cocció doncs caldrà
bullir la patata uns 10 minut abans d’ afegir-hi la coliflor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada