CASSOLETA DE RAP I POMA AMB SALSA DE SAFRÀ I CAVA
CASSOLETA DE RAP I POMA AMB SALSA DE
SAFRÀ I CAVA
- Quatre
talls grans de rap
- Dues pomes reinetes o Granny Smith
- Dues
tasses grans de brou de rap
- Safrà
- Una
copa de cava
- Dues
cullerades de farina de blat de moro
- Format
ratllat
Sal
Quan compreu el rap, demaneu que us donin les espines,
la pell i el cap. Això servirà per fer
el brou de rap. Poseu-ho a bullir amb
aigua amb una mica de sal i julivert, de 15 a 20 minuts.
Coleu-lo i reserveu-lo. Traieu el cor a les pomes i
talleu-les en llesques d’un parell de centímetres de gruix. En una cassola que
pugui anar al forn i que haureu sucat amb oli, poseu-hi els talls de rap, prèviament salats i les
llesques de poma. Ruixeu-ho tot amb un bon
raig d’oli i poseu-ho al forn pre-escalfat a 180º. Coeu-ho durant uns 15 minuts. Mentrestant feu la salsa posant les dues
tasses de brou, la copa de cava i el safrà en un pot al foc. Quan hagi reduït a la meitat espessiu la salsa
amb les dues cullerades de farina de blat de moro i, si cal, rectifiqueu de
sal. Després dels 15 minuts que dèiem abans, traieu la cassola del forn, tireu-hi
la salsa al damunt i empolsineu-la amb el formatge ratllat Coeu-ho tot plegat cinc minuts més al
forn.
Si volem fer una presentació més acurada, podem
muntar els plats en cassoles individuals que puguin anar al forn, i servir-ho a
taula amb les mateixes cassoles.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada