CASSOLETA DE RAP I POMA AMB SALSA DE SAFRÀ I CAVA


 CASSOLETA DE RAP I POMA AMB SALSA DE SAFRÀ I CAVA



Anem tastant plats que poden ser un èxit durant els propers dies festius

 INGREDIENTS:

 

  •   Quatre talls grans de rap
  •   Dues pomes reinetes o Granny Smith
  •   Dues tasses grans de brou de rap
  •   Safrà
  •   Una copa de cava
  •   Dues cullerades de farina de blat de moro
  •   Format ratllat

  •   
    Sal

 ELABORACIÓ:

Quan compreu el rap, demaneu que us donin les espines, la pell i el cap.  Això servirà per fer el brou de rap.  Poseu-ho a bullir amb aigua amb una mica de sal i julivert, de 15 a 20 minuts.

Coleu-lo i reserveu-lo. Traieu el cor a les pomes i talleu-les en llesques d’un parell de centímetres de gruix. En una cassola que pugui anar al forn i que haureu sucat amb oli, poseu-hi  els talls de rap, prèviament salats i les llesques de poma.  Ruixeu-ho tot amb un bon raig d’oli i poseu-ho al forn pre-escalfat a 180º.  Coeu-ho  durant uns 15 minuts.  Mentrestant feu la salsa posant les dues tasses de brou, la copa de cava i el safrà en un pot al foc.  Quan hagi reduït a la meitat espessiu la salsa amb les dues cullerades de farina de blat de moro i, si cal, rectifiqueu de sal. Després dels 15 minuts que dèiem abans, traieu la cassola del forn, tireu-hi la salsa al damunt i empolsineu-la amb el formatge ratllat   Coeu-ho tot plegat cinc minuts més al forn. 

 

 
RECOMANACIONS:

Si volem fer una presentació més acurada, podem muntar els plats en cassoles individuals que puguin anar al forn, i servir-ho a taula amb les mateixes cassoles.

 

Comentaris

Les més populars